Huis nr. 5 te koop in Puglia een schitterende stenen boerderij

Jenny:

Te koop in Puglia een schitterende stenen boerderij met een vraagprijs van € 590.000,00. Er is het nodige werk te doen aan deze Masseria. Die prijs gaan ze van ons niet krijgen! De voegen stergewelven moeten lichter gemaakt worden, dat zal de ruimtes veel lichter maken. Er is een heel grote open ruimte met stergewelven, dat is uniek! Er is veel te veel land bijna 49 hectare. We zouden graag een exacte verdeling zien tussen landbouwgrond en bos. Daar heb ik ze inmiddels om gevraagd.   Ik ken de prijzen van landbouwgrond in CM niet, maar hier kost dat ongeveer € 13.300,00 per ha. Bosgrond is minder waard en daar wil je misschien ook wat van houden. Een beheersbaar stuk, dat je met gepland kappen in staat stelt om in je eigen hout voor de open haard of houtkachel te voorzien. Maar een flink aantal hectares kunnen evt. verkocht worden of een prijs bedingen zonder zoveel land. Hier zitten natuurlijk wel haken en ogen aan. In principe is het zo dat als je landbouwgrond/bos verkoopt je buren met aangrenzend land het eerste kooprecht hebben (diritto di prelazione) voor de prijs die jij ervoor hebt geboden, dat recht vervalt als je het als geheel aanbiedt met een huis. Gebouwen met een totale oppervlakte van 480 M2. Er is geen verwarming, maar ik heb wel tenminste één open haard gezien. Dit kan een pracht project worden, maar ondanks het feit dat er een deel van het land kan worden verkocht en ik zeker zal afdingen, zal hier toch geld of veel eigen arbeid tegenaan moeten, maar dan kun je tot een flinke waardevermeerdering komen. Gasverwarming, tenzij het er al zit of je er weinig komt als verwarming nodig is, raad ik af. Het meest safe op dit moment lijkt verwarming met een goede houtkachel, al dan niet met kanalisering naar diverse ruimtes. Ook een idem pelletkachel is een mogelijkheid, maar de prijs van de pellets is onzekerder en gezien er bosgrond is inbegrepen.

 

 

Ga niet zelf contact zoeken met een makelaar, want die registreert je en dan kan ik voor jou niet meer met deze makelaar samenwerken.  
De consequentie is dat dit je 1,5 maal de  gebruikelijke provisie kost mocht je toch een huis via deze makelaar willen kopen.
Niet doen dus!

 

Makelaar:

Antieke boerderij  op twee niveaus te koop, gelegen in Ceglie Messapica, in de wijk Fedele Grande (ongeveer 335 meter boven de zeespiegel); op de begane grond bestaat uit tal van stenen kamers, deels trulli, gewijd aan de productie, evenals een houtgestookte oven voor een totale oppervlakte van ongeveer 480 M2; Op de eerste verdieping huis in een rustieke staat, bestaande uit communicerende kamers communiceren met typische “ster” gewelven en open haard van de totale oppervlakte ongeveer 103 M2.  Land voornamelijk bouwland en bos, van ongeveer 48.96.18 hectare. Wateropslagputten waarvan er één in de open lucht is. Mogelijkheid van aquaductaansluiting (waterleiding). ENEL-verbinding (elektriciteit). Er is geen verwarming.

Het is ongeveer 5,5 km van Ceglie Messapica, richting Martina Franca; Ongeveer 14 Km van Martina Franca; ongeveer 7 Km van Villa Castelli; ongeveer 16 km van Cisternino; Ongeveer 17 Km van Ostuni; ongeveer 26,5 km van zee; ongeveer 47 km van Brindisi Airport.

 

Mocht je over dit of andere huizen meer willen weten, lees dan vooral ook, en stuur me een berichtje via onderstaand antwoordformulier.

Of  stuur me een berichtje via Whatsapp met vermelding van het betreffende huis.

 

    Links naar de andere huizen van oktober 2023

    link naar  huis nr. 1 vraagprijs € 150.000,00.

    link naar huis nr. 2 vraagprijs € 210.000,00 Ostuni

    Terug naar boven