Huis nr. 31 te koop in Puglia stenen pand centrum Alberobello

Jenny:

Stenen pand in het centrum van Alberobello met een vraagprijs van € 155.000,00. Althans dat was het. Nu staat er prijs op aanvraag. Waarschijnlijk omdat ze voor de buren niet willen weten voor hoeveel ze het verkopen. Het pand wordt verkocht incl. uitrusting en meubilering. Energieklasse D.  Dit kan een gegarandeerde bron van inkomen zijn, de trullo was al eerder in gebruik als B&B met aantoonbaar inkomen. Is er van dat dakterras iets leuks te maken daar middenin Alberobello?

 

 

Ga niet zelf contact zoeken met een makelaar, want die registreert je en dan kan ik voor jou niet meer met deze makelaar samenwerken.  
De consequentie is dat dit je 1,5 maal de  gebruikelijke provisie kost mocht je toch een huis via deze makelaar willen kopen.
Niet doen dus!

 

De Makelaar:

In het centrale toeristische gebied van Alberobello  is te koop een pand in natuursteen, onlangs gerenoveerd, al gebruikt als een B & B, met jaarlijkse gedocumenteerde inkomsten, bestaande uit een grote entree / woonkamer met aangrenzende ingerichte kitchenette en slaapgedeelte bestaande uit een grote slaapkamer met dakraam hoog geplaatst in het centrale stenen gewelf, samen met een badkamer met een comfortabele doucheruimte en een kleine buitenruimte die wordt gebruikt als een zelfverwarmende ketel en opslag. De woning wordt uitgerust en gemeubileerd verkocht. Alberobello is een Italiaanse stad van 10.718 inwoners in de metropool Bari (provincie Bari), in Puglia. Beroemd om zijn karakteristieke huizen genaamd trulli (Casedda of Cummersa) die sinds 1996 door UNESCO worden beschermd als werelderfgoed, maakt het deel uit van de Valle d’Itria en de Murgia dei Trulli. Alberobello, ligt in het centrum van het zuidoosten van Bari, tussen Salento en Gargano. De stad is ingericht: een deel naar het zuiden, waar de oude stad staat (Monti district en Aia Piccola district met 1400 trulli) en een deel naar het noorden: zogenaamde moderne gebied maar onderworpen aan beperkingen. Het gebied rust zachtjes op de zuidelijke Murgia (gemiddeld 500 meter hoog). Alberobello, geboren op een heuvel van ongeveer 420 meter boven de zeespiegel, heeft voornamelijk karstische grond, die zich mengt met rode grond / klei, die goed geschikt is voor de teelt van olijfbomen, amandelbomen, kersenbomen en wijnstokken. Het grondgebied wordt doorkruist door een paar terrassen en valleien, de laatste genoemd: “pule”, “vore”, “gravine”, “lame”, afgewisseld met grote kloven die fungeren als een bed voor regenwater. De werking van de wateren heeft in feite oppervlakte- en ondergrondse karstelementen (zinkgaten, grotten, grotten) opgegraven, gebouwd en gemodelleerd. De oorzaken van deze verschijnselen moeten in feite worden toegeschreven aan de aard van de kalkhoudende bodem, die de Murgia van de trulli heeft gemaakt: aan de oppervlakte een immens borduurwerk van weelderige kostbare boomgewassen, in feite van amandel-, olijfbomen en wijnstokken, terwijl in de ondergrond een even fascinerend schouwspel van borduurwerk van stenen die dankzij het werk van grondwater onuitsprekelijke geregen vormen hebben aangenomen. Alberobello ligt in het midden van het Murgese-plateau dat een afgelegen oorsprong heeft die toe te schrijven is aan het Krijt (ongeveer 100 miljoen jaar geleden) en gevormd is met kalkhoudende afzettingen met lange sedimentatie.

 

Mocht je over dit of andere huizen meer willen weten, lees dan vooral ook, en stuur me een berichtje via onderstaand antwoordformulier.

Of  stuur me een berichtje via Whatsapp met vermelding van het betreffende huis.

 

    Links naar de andere huizen van oktober 2023

    link naar  huis nr. 1 vraagprijs € 150.000,00.

    link naar huis nr. 2 vraagprijs € 210.000,00 Ostuni

    Terug naar boven