Huis nr. 25 te koop in Puglia een trulli complex Itrie Vallei

Jenny:

Te koop in Puglia een trulli complex Itrie Vallei  met een vraagprijs van € 398.000,00. Het hoofdgebouw meet 130 M2 en het bijgebouw 50M2, terwijl het terrein 6.900 M2 groot is.  Er zijn 3 slaapkamers en 3 badkamers. Het enige dat hier aan je geluk ontbreekt is een zwembad en daar zul je zeker een vergunning voor krijgen. Er is een zonnepaneel voor warm water en maar liefst 15 kWh aan fotovoltaici. Daarmee kun je stroom opwekken voor een flinke familie. Zelf heb ik hier  6,5 kWh. Belangrijk is natuurlijk ook de leeftijd van de fotovoltaici. Ze duren ongeveer 25 jaar, maar worden natuurlijk ook wel ieder jaar iets minder. Het vervelende is dat al wat je in het net stopt je maar ongeveer 5,5 cent oplevert en wat je eruit haalt kost je gewoon de volle prijs. Zou je hier permanent gaan wonen is het zeker de moeite waard om een opslagbatterij aan te schaffen (zie bij de inleiding van de huizen) en zelfs als je er alleen zomers een paar maanden heen gaat of het zou verhuren is de aanschaf van een (kleinere) opslagbatterij het overwegen waard. Ook de aanschaf van een warmtepomp zou een goed idee zijn. Dit huis heeft al een APE classificatie klasse A en dat kom je hier zelden tegen! Het hele huis is heel smaakvol gerestaureerd en er  is veel natuursteen en chianche. Er staat niets over verwarming, maar ik zie radiatoren, dus waarschijnlijk op gas? Zeker bij permanente bewoning of als je er ’s-Winters tijd gaat doorbrengen, zou een warmtepomp voor de verwarming in plaats van gas een heel goede aanschaf zijn, gezien je een flinke elektriciteitsproductie hebt.

 

 

Ga niet zelf contact zoeken met een makelaar, want die registreert je en dan kan ik voor jou niet meer met deze makelaar samenwerken.  
De consequentie is dat dit je 1,5 maal de  gebruikelijke provisie kost mocht je toch een huis via deze makelaar willen kopen.
Niet doen dus!

 

De Makelaar:

Op het bloeiende platteland tussen Ostuni en Martina Franca, in de wijk Cavallo, is te koop een waardevol complex van trulli, gerenoveerd en gemoderniseerd. Het pand omvat het omliggende land voor een oppervlakte van ongeveer 7.000 M2  en ook een bijgebouw ( 50 M2) dat een tweede wooneenheid creëert, vrijstaand, uitgerust met keuken. De woonstructuur van het hoofdgebouw (130 M3) ontwikkelt zich als volgt: vanuit het centrale deel, dat bestaat uit een woonkamer en een open keuken, zijn er twee slaapgedeeltes die beide bestaan uit een slaapkamer, voorkamer, die werkt als een woonkamer / recreatieruimte en badkamer. Het huis is als een gelukkige samenvatting van oude charme en modern comfort, ook dankzij de verstandige organisatie van de ruimtes, die zich ontwikkelen in harmonie met de historische kern van de trulli. De buitenruimte is uitgerust met twee comfortabele luifels, barbecue, houtoven en technisch compartiment voor rustuitrusting. Het omliggende land wordt gecultiveerd met olijfbomen en mediterrane planten. Het huis is uitgerust met een solide fotovoltaïsch systeem dat 15 Kw / h kan genereren.De woning is gelegen in een zeer privégebied, waardoor u kunt genieten van alle schoonheden en rust van een vakantie op het platteland, zonder een locatie op te offeren die dicht bij alle diensten en toeristische schoonheden ligt: het huis ligt op iets meer dan tien kilometer van Martina Franca, binnen twintig kilometer zijn er de steden Locorotondo,  Ostuni en Fasano en de bekroonde Apulische kust.

 

Mocht je over dit of andere huizen meer willen weten, lees dan vooral ook, en stuur me een berichtje via onderstaand antwoordformulier.

Of  stuur me een berichtje via Whatsapp met vermelding van het betreffende huis.

 

    Links naar de andere huizen van oktober 2023

    link naar  huis nr. 1 vraagprijs € 150.000,00.

    link naar huis nr. 2 vraagprijs € 210.000,00 Ostuni

    Terug naar boven