Je Droomhuis in Puglia

Het is nu mogelijk mijn hulp in te roepen bij het zoeken naar je droomhuis in Puglia.
Ik begeleid je tijdens het gehele proces.

 

 

Bovenstaande foto’s dienen slechts ter illustratie en deze huizen zijn niet via mij te koop. Ik ben geen makelaar, maar een property finder en derhalve aan geen enkele makelaar gebonden.

Bericht van 21 november 2021: de huizenprijzen in Nederland zijn al sinds lang totaal de pan uitgerezen, ook al is men op dit moment bezig een aantal eisen te gaan stellen in diverse gemeentes, zoals zelfbewoning van een te kopen woning.Het kon niet uitblijven met deze hoge huizenprijzen gaat men uitkijken naar alternatieven. Nu hoe een ook velen van huis uit werken en nog slechts sporadisch naar het (hoofd)kantoor hoeven te gaan, is werken in feite ook mogelijk op veel langere afstand in streken waar men een huis vinden kan tegen een normale prijs en het bovendien een stuk rustiger wonen is. Niet alleen voor zichzelf, maar in de toekomst ook voor de meekomende kinderen.

Als je op dit moment op de piek van de huizenprijzen je Nederlandse huis verkoopt is er een reële mogelijkheid om van het verschil tussen de verkoopprijs en de hypotheek, hier een heel aardige woning te kopen en niet langer een hypotheek te hebben.

Ook qua belegging is het heel interessant om in plaats van een minimale opbrengst van je spaargeld te kiezen voor een mooie woning in Puglia. Als je er zelf jaarlijks één of twee vakanties doorbrengt, blijven er nog langere periodes over waarin dit uitstekend verhuurd kan worden en je rendement op de belegging aanzienlijk hoger is dan bij andere beleggings- of spaarvormen.

Juli 2021: op deze pagina enkele huizen die nu te koop zijn en waarmee je een flinke waardevermeerdering kunt realiseren. Kijk hier.

Het zoeken naar een huis is doorgaans een tijdrovende zaak en ik kan je helpen dit zoveel mogelijk te bekorten en gericht te zoeken naar het huis in Puglia dat jij graag zou kopen. Je droomhuis! Het is bovendien zo dat maar weinig makelaars hier echt goed zijn in het spreken van andere talen. Daarom is het goed iemand aan je zijde te hebben die aan geen enkele makelaar  gebonden is en daarom  uitsluitend jouw belangen gaat behartigen en ook voor je vertaalt. tot nu toe is het altijd gelukt om het droomhuis van mijn klanten te vinden!

Belangrijk is tevoren goed te inventariseren welk type huis je zoekt en waar en wat het beschikbare budget is. Gaat het om een vakantiewoning of wil je echt verhuizen naar Puglia en hier permanent komen wonen? Heel belangrijk is ook te bepalen in welke plaats of gebied je zoekt.  Heel belangrijk is ook of er trulli bij moeten zitten of niet, want ook dat is een belangrijk gegeven. Uiteraard ook van belang of je een opknapper zoekt of een huis dat al gerenoveerd is, al dan niet met zwembad of de mogelijkheid er alsnog één te maken. Daarna ga ik je een portefeuille sturen met in aanmerking komende huizen en kun je hieruit kiezen welke huizen je wilt bezichtigingen tijdens je verblijf hier.

Ik maak ook de afspraken met makelaars en eigenaren, zodat je tijd hier ten volle benut wordt.

Mijn begeleiding is volledig, van het zoeken van een huis tot en met het passeren bij de notaris. Daarna is het evt. nog mogelijk mijn hulp uit te breiden met enkele dagen voor hulp bij diverse zaken.

Voor de voorwaarden en werkwijze, verzoek ik je een berichtje te sturen via het onderstaand contactformulier.

Is jouw droom het vinden en kopen van een huis in Puglia? Het kan gaan om een complex gerestaureerde of nog te restaureren Trulli of gewoon een mooie vakantie villa. Iets kleins om op te knappen etc. Dat is niet gemakkelijk op afstand en de taal en werkwijze kunnen daarbij  een flinke handicap zijn. Met mijn hulp ga je geheid je droomhuis vinden!

Enkele voorbeelden:

In 2018 de schitterende villa met zwembad van A.  Het is iedere keer weer een vreugde te zien wat hij verbeterd heeft en inmiddels staan er ook een flink aantal fotovoltaici op het dak en heeft de villa een grote opslag van elektriciteit zodat hij ook ‘s-avonds en ‘s-nachts van de opgewekte elektriciteit kan profiteren.

In 2019 een schitterend huis gevonden voor kopers. Het is echt hun droomhuis en heeft precies die open indeling die ze voor ogen hadden en veel stenen muren, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant.  Het maakt me echt blij net dat ene huis te vinden voor kopers die Puglia hebben gekozen als locatie voor hun toekomstige vakanties of er zelfs permanent komen wonen. Zij hebben er al vele malen verbleven inmiddels en gaan nu alles in het huis precies naar hun zin is, dit jaar verder met de grote tuin en dan komt  ook het zwembad komt nu in zicht. Het doet me echt plezier om te zien hoe blij zij zijn met het huis. Ze hebben inmiddels ook een fijne vriendschap met de buren aan weerszijden, ondanks de taalhandicaps.

Zomer 2020 weer een huis gepasseerd.  De kopers hadden na de eerste kijkronde 3 huizen over gehouden. Net voor de Coronacrisis kwamen ze om die huizen nog eens opnieuw te bekijken alvorens een definitieve beslissing te nemen en ja, het ideale huis gekozen en een akkoord bereikt, zowel over het huis zelfs als nog enige meerwerken. Tijdens de crisis hebben we natuurlijk alles per mail en WhatsApp moeten doen en de finale kwam steeds dichterbij. Na het passeren bij de notaris zijn gelijk de meubels en bedden gearriveerd die ze al besteld hadden. Ze hebben er samen met hun kinderen volop gebruik van gemaakt vorige zomer en in het najaar kwamen de ouders en hebben ze hun eerste olijven geoogst en hun eerste eigen olijfolie kunnen gebruiken. Dat gaf ze heel veel voldoening.  Dit jaar komen er waarschijnlijk fotovoltaici op. Omdat dit huis al van alle mogelijke energiebezuinigende zaken is voorzien, is het voor hen waarschijnlijk niet mogelijk om van de Superbonus 110% in aanmerking te komen. Je moet daarvoor tenminste 2 treden stijgen op het energiecertificaat, maar ze kunnen wel de kosten gelijk overdragen aan de leverancier en op die manier profiteren van 50% belastingaftrek. Zelf kunnen ze natuurlijk geen belastingaftrek toepassen omdat ze in Nederland belastingplichtig zijn en hier alleen locale belastingen betalen, maar op deze manier kunnen ze die belastingaftrek gewoon overdragen.

Een extraatje van de Italiaanse Regeling:

In 2021 is er nog de superbonus 110% wat inhoudt dat je als eigenaar van een huis in Puglia gratis allerhande verbeteringen op het gebied van energiegebruik kunt laten uitvoeren. Waar je normaal dit soort verbeteringen over een periode van 10 jaar voor 50-65% van je belastingen kunt aftrekken, waardoor het voor vakantiehuis eigenaren die in hun woonland belastingen afdragen niet is weggelegd, is dit nu tot 31-12-2021 wel mogelijk, nl. door de belastingaftrek van het bedrag dat er mee gemoeid is over te dragen aan het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert. Nog slechts kort van toepassing dus.

Het heet Superbonus 110 omdat je in principe 110% krijgt van de gemaakte kosten, maar dan moet je wel zelf e.e.a. financieren. De meesten gaan dit niet zelf doen, maar kunnen de aftrekbare kosten overdragen aan een bank of aan de leverancier en dat kost ze dan die 10%, maar je hoeft zelf niets te financieren.

Dit is echt een heel mooi cadeautje van de Italiaanse regering!

Een grote vraag naar huizen met zwembad tijdens de vakanties:

Nu het toerisme toeneemt naar Puglia en je spaargeld niet alleen geen rente opbrengt, maar ook nog eens bedreigt wordt door een negatieve rente, kortom steeds minder waard wordt, is het kopen van een vakantiehuis voor de verhuur ook een heel geschikte belegging. Je kunt er dan bovendien ook zelf plezier aan beleven en je er wellicht in de toekomst permanent vestigen. Na de Corona crisis is er een duidelijke toename van de vraag door Italianen uit het noorden van het land naar vakantiewoningen met een zwembad in Puglia. Er is altijd al een grote vraag uit het buitenland en die zal zeker nog toenemen door een veranderde kijk op vakanties na de Corona crisis.


Er is hier in Puglia echt voor iedere beurs een leuk huis te vinden. Of je budget nou klein of groot is, ik kan altijd een mooie portefeuille voor je samenstelling van huizen die te koop staan. Wees er wel tijdig bij, want er begint meer belangstelling te komen voor het kopen van een huis en dat zal op den duur gevolgen gaan hebben voor de prijzen.

Ik ben goed in Puglia thuis. Ik woon hier sinds 1997.

Stuur me een berichtje of kijk op mijn website en ik kan je de bijzonderheden van mijn werkwijze sturen.

Contactformulier

  captcha

   

  Belastingvoordeel:

  Nieuwe inwoners van dorpen met een bevolking van niet meer dan 20.000 inwoners in Zuid-Italië, o.a. in Puglia, kunnen profiteren van de nieuwe regeling van een flattax van 7% gedurende de eerste 9 belastingjaren dat ze hier permanent wonen.

  Deze flattax van slechts 7% is bedoeld voor mensen met een pensioen en/of andere inkomsten uit het buitenland (van buiten Italië dus) die zich in de kleinere gemeentes vestigen. Op evt. nog hier te genereren inkomensbestanddelen zal het niet van toepassing zijn. Met name in Zuid Italië, net als in de kleinere gemeentes in bijv. Friesland en Groningen, is er veel leegloop, waardoor alleen ouderen overblijven en ook allerhande voorzieningen gaan verdwijnen.

  Het kan dus voor toekomstige kopers die van deze regeling gebruik willen maken een goed idee zijn zich alleen te richten op de gemeentes met minder dan 20.000 inwoners in de betreffende regio. Bijv. wèl (naar huidige tellingen) mogelijk in Alberobello, Noci, Locorotondo, Carovigno, San Michele Salentino, San Vito, Polignano A Mare, Cisternino, maar niet in Ostuni, Putignano, Gioia del Colle, Grottaglie, Messagne. Deze opsomming is niet uitputtend en het kan zeker, voor wie zich blijvend hier wil vestigen, een idee zijn om alleen in die met minder dan 20.000 inwoners te zoeken. Anderzijds is het natuurlijk niet alleen het geld dat telt, je moet ook het goede gevoel hebben bij je droomhuis! Ik heb een volledige lijst van de desbetreffende dorpen gemaakt en daarbij ook wat meer informatie over dit onderwerp. Wil je dit ontvangen, stuur me dan even een berichtje via bovenstaand contactformulier.

  Van deze mooie regeling kunnen onder andere gebruik maken de Italianen die ooit in het buitenland gingen werken en daar nu van hun pensioen genieten. Het is zeker verleidelijk met dit belastingvoordeel naar het geboorteland terug te keren. Maar liefhebbers van Italië uit Nederland, België, andere Europese landen, die hier van de prachtige omgeving, het heerlijke eten (èn de wijn) willen genieten na hun pensionering, of zelfs eerder als hun inkomen uit het buitenland komt of er wordt gegenereerd

  Het komt er op neer dat je vanaf het moment dat je je hier permanent vestigt, met belastingbetaling in Italië dus, gedurende de eerste 9 (dat is nieuw, eerst waren het  er 5)  belastingjaren kunt genieten van een flattax van slechts 7% over je pensioen uit het buitenland. En het is zelfs mogelijk om evt. bepaalde inkomensbestanddelen van de regeling uit te sluiten, mocht dat voordeliger zijn. Inkomsten in Italië zullen van de flattax uitgesloten zijn. In Nederland kun je vrijstelling van belastingbetaling aanvragen.

  Het enige NL pensioen waarvoor dit niet mogelijk is, is het ABP publiekrechtelijk pensioen (privaatrechtelijk wel). Hiervoor is de belastingheffing alleen in NL mogelijk. Wel kan iemand die een dergelijk pensioen heeft de flattax krijgen over zijn AOW en evt. andere pensioenen/inkomens uit Nederland en kan het natuurlijk zo zijn dat de partner ook wel inkomen(s) heeft waarvoor de flattax kan gelden, waardoor het nog steeds  interessant genoeg is om hiervan gebruik te maken.

  Dus stel: Je belastbaar inkomen is € 50.000,00, dan betaal je 7% hierover gedurende 9 jaar en dat is in totaal  € 31.500,00.

  Tegen het gewone tarief zou dit zijn:

  Belastingschijven 2019

  Percentage belasting 2019

  Het te betalen bedrag

  tot 15.000 euro

  23%

  23% van het inkomen

  van 15.001 tot  28.000 euro

  27%

  3.450,00 + 27% over het inkomen boven de  15.000,00 euro

  van 28.001 tot 55.000 euro

  38%

  6.960,00 + 38% over het inkomen boven de 28.000,00 euro

  van 55.001 tot 75.000 euro

  41%

  17.220,00 + 41% over het inkomen boven de 55.000,00 euro

  boven de 75.000 euro

  43%

  25.420,00 + 43% over het inkomen boven 75.000,00 euro

  € 6.960,00 + 38% over € 22.000,00 = € 8.360,00 en totaal derhalve  15.320,00 per jaar x 9 is in totaal € 137.880,00 minus € 31.500,00 is een besparing van maar liefst € 106.380,00.

  Is je belastbaar inkomen per jaar bijv. € 30.000  x 7% x 9  jaar € 18.900,00 en de normaal te betalen belasting is € 3.450,00 + € 760,00 x 9 is € 37.890,00 minus € 18.900,00 en je besparing derhalve toch nog  € 18.990,00.

  De voorwaarden om van deze regeling gebruik te kunnen maken zijn de volgende;

  • Pensioen of vergelijkbaar inkomen komt van buiten Italië, maar uit een land waarmee Italië een belasting-akkoord of andere administratieve overeenkomst heeft.
  • Je  vestigt je permanent in een plaats in Zuid-Italië (zie voorgaand een opsomming van de regio) met minder dan 20.000 inwoners  
  • In de 5 jaren voorafgaand aan je vestiging ben je niet (fiscaal) woonachtig geweest in Italië. 

  Hier wil ik dan nog wel enige kanttekeningen bij maken.

  Te overwegen bij je beslissingen:

  Korting op je AOW uitkering bij vertrek naar het buitenland voor de pensioen gerechtigde leeftijd:

  Wie voor het bereiken van de AOW-leeftijd naar het buitenland vertrekt, levert AOW-pensioen in. Hierbij gaat het om 2% voor elk jaar dat je in het buitenland woont tot aan de AOW-leeftijd. Dit geldt voor Nederland. Wellicht heeft men in België weer andere regels?

  Als je hier belasting betaalt, kun je o.a. door het plaatsen van fotovoltaici, zonnepanelen, een warmtepomp, een verbouwing die je laat uitvoeren, ook profiteren van mooie belastingaftrekken. Dit zijn de bestaande regels, die blijven bestaan naast de superbonus 110%.

  Maar zelfs als je hier niet woont en het dus je vakantiewoning is, zijn er nu bijzondere bonussen voor bijv. de aanschaf van een verwarmingssysteem dat je vervangt door één dat beter is voor het milieu.

  In het algemeen gaat dit om 50-65% van het uitgegeven bedrag, waarvan je ieder belasting jaar 10% in mindering mag brengen op de te betalen belastingen.

  Bij voorbeeld: je geeft uit aan een warmtepomp en 2 zonnepanelen een bedrag van € 12.000,00 en aan fotovoltaici € 14.000,00 dan

  betaal je over 65% van € 12.000,00 = € 7.800,00 : 10, jaarlijks € 780,00 minder belasting.

  Over 50% van € 14.000,00 = € 7.000,00: 10 is jaarlijks € 700,00 minder belasting betalen.

  Derhalve, koop je een huis, maar je komt er pas na bijvoorbeeld 4 jaar permanent wonen, is het in feite beter om pas na 4 jaar te verbouwen en maatregelen voor energiebesparing te nemen. In de eerste plaats wordt het dan pas aftrekbaar en bovendien als je er de komende 4 jaar alleen de vakanties doorbrengt gebruik  je niet zo veel energie gebruiken en over 4 jaar zullen er vast nieuwe technologieën zijn en bijv. fotovoltaische panelen zullen wellicht goedkoper zijn. Natuurlijk kun je naast deze bestaande regeling nu nog gebruik maken van de superbonus 110%! Zie hierboven.

  Overigens kennen we hier niet de salderingsmethode (die ook een beetje op de schop staat) zoals in Nederland . Hier krijg je een relatief klein bedrag voor geleverde energie en betaal je het volle pond voor afgenomen energie. Desondanks bespaar ik er aanmerkelijk mee en hoop ik dat er binnenkort nog een goede opslagmogelijkheid komt die betaalbaar is, dan wordt de besparing nog veel hoger.

  Het gaat overigens  wel om een regeling die tijdens de crisis in het leven is geroepen, dus hij zou op enig moment ook weer kunnen vervallen. Maar nooit voor degenen die al een aftrek gaande hebben.

  Hoe het met deze en andere aftrekposten zitten ten tijde van de flattax van 7% gedurende de eerste 9 jaar is nog niet helemaal duidelijk. Overigens is men ook bezig met de invoering van een flattax voor iedereen, te beginnen met kleinere ondernemingen etc. Waardoor vanaf 2021, als deze regering al haar plannen kan waarmaken, er voor alle particulieren een flattax is met 2 tarieven en voor inkomens onder de 35 mille een vaste maximale aftrek van 3 mille, zoals het er nu naar uit ziet.

   

  Op dit moment te koop op het platteland van Noci:

   

   

  Een grezzo – d.w.z. een nog af te bouwen huis. Echt prachtig gelegen en bekleed met heel mooie steen. Dit kan een klein paradijsje worden, zeker als er nog een zwembad bij gemaakt wordt. Er is voorzien in een grote cantina. Dat zijn van die langwerpige ruimtes waar men feesten houdt met vrienden en familie. Je zou er echter ook een 2e appartement in kunnen maken of extra slaapkamers voor gasten. Omdat de woning grootdeels nog kan horen ingedeeld naar eigen inzicht is dit een heel mooie kans voor iemand die  iets in die richting zoekt.

  Het ligt op het platteland van Noci, ongeveer 4 km. vanaf het klooster en kan een waar paradijsje worden. Geheel vrij liggend, maar niet totaal verlaten. Je ziet een boerderij en nog een enkel huis in de verte en er is een prachtig uitzicht. Wat de grond betreft is men zeer soepel: het kan met een omliggende tuin, maar ook met een groter stuk worden gekocht. Dit huis was bestemd voor de zoon van de eigenaar, maar niet al te lang voor de trouwdatum deelde zijn a.s. hem mee dat ze toch echt niet bereid was om op het platteland te gaan wonen.

  Ongeveer 1,5 km er vandaan, maar via een andere weg te bereiken is er ook nog een klein groepje trulli te koop. Dat is eigenlijk wel klaar qua afwerking. Een niet al te grote woonkamer, een badkamer en 2 slaapkamers. Die lopen weliswaar in elkaar over, maar de verste is ook via het terras te bereiken met een eigen ingang. Een grote waterput en een leuk stukje grond. Geen mogelijkheid voor een zwembad en ongeveer het zelfde uitzicht als  het andere huis. Er naast hebben ze ook nog een stuk grond met enkele nogal vervallen trulli die zouden kunnen worden opgeknapt, maar iemand zou het ook gewoon kunnen kopen voor extra grond en misschien kan er dan wel een zwembad komen?

  Van beiden moet ik nog horen of er nog uitbreiding mogelijk is met 20% volgens de piano casa.
   

  Noci heeft wel iets onder de 20.000 inwoners, dus voor iemand die hier permanent komt wonen is er de mogelijkheid om over al zijn inkomen dat van buiten Italië komt de eerste 9 jaren maar 7% flattax te betalen.ù

  Uiteraard zijn er vele andere woningen te koop. De huizen op deze pagina zijn slechts een illustratie. Ik ben totaal onafhankelijk en aan geen makelaar gebonden.

   

   

  Reserven bij B&B Villa Lavanda