Zien en doen

Vanuit Villa Lavanda zijn er veel uitstapjes mogelijk

 

 

Je ziet de mogelijkheden hierboven voorbij komen. Als je op de plaatjes klikt krijg je meer informatie.

Wat doen de gasten vanuit Villa Lavanda? Dat is heel verschillend, maar één ding is zeker: er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat iedereen wat naar zijn zin vindt. Er zijn gasten die alleen maar aan het strand willen liggen iedere dag en dan ‘s-avonds lekker uit eten, maar meestal wisselt men de diverse mogelijkheden af en maakt een leuke mix van relax en cultuur.

Klik hier voor alle leuke plaatsen om te bezoeken. 

 

De Pugliese keuken

 

 

Een heel eerlijke keuken en er zijn ook plaatselijke wijnen. Alleen al in Noci meer dan 51 restaurantjes en pizzerie. Op je kamer vind je ze in de Infomap, maar er ligt ook een apart mapje met alle aanbevolen restaurantje. Het leukste onderdeel van de Pugliese maaltijd zijn de gemengde antipasti. Dat zijn allemaal kleine gerechten die overal weer anders zijn en als ze heel uitgebreid zijn is het soms zelfs genoeg om daarna nog een toetje en een koffie te nemen voor een volledige maaltijd.

 

Mogelijkheden op korte afstand:

Het is nu ook mogelijk om bij Villa Lavanda een diner te bestellen met plaatselijke gerechten. Dit bestaat uit antipasti, primo en secondo + nagerecht of fruit en koffie, water en een fles wijn per 2 personen. Het diner wordt verzorgd door mijn dochter Dita/haar zoon Mattia en/of de kok van Masseria La Mandra. Waar vindt het plaats: dit kan op 2 plaatsen zijn, nl. bij de B&B van mijn dochter Dita, op een heerlijk plekje op het platteland van Noci op plm. 5 km. afstand van Villa Lavanda of bij de naast Villa Lavanda gelegen Agriturismo La Mandra.

Het is een verrassingsdiner  met verse producten van het seizoen. Je kunt aangeven wat je niet wilt eten: vlees, vis of schaal- en schelpdieren of inktvis. Op bepaalde feestdagen is er een uitgebreider diner en zijn de kosten 50 euro per persoon. Ook erg handig om een diner te bestellen op dag van aankomst of vertrek. Je kunt op alle weekdagen, mits tijdig verzocht, een diner bestellen. Het is mogelijk om voor een speciale gelegenheid een extra feestelijk diner te bestellen. Evt. aangevuld met Spumante, bloemen en taart.

De Zondagse Pugliese lunch bij Masseria La Mandra op 100 m. lopen over de eigen privé weg.

Op 1,5 km. rijden Masseria Vecchia Mastro Marco, waar je op vrijdagavond, zaterdagmiddag- en avond en de zondagse lunch kunt eten. Alleen de zondags lunch heeft een vast menu, de andere dagen is het a la carte. Voor diegene die bij het vroeg in het seizoen rechtstreeks boeken van een verblijf van minimaal 7 nachten een gratis diner krijgen: dit vindt t/m eind juli 2020 ook hier plaats en daarna of bij de B&B van mijn dochter of bij Masseria La Mandra.

Kookworkshop: het is nu mogelijk bij ons een kookworkshop te bespreken. Kijk hier voor meer informatie.

 

De Pugliese Natuur:

 

 

Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, we hebben wat routes.  Er zijn ook diverse mogelijkheden voor birdwatching, bijv.  in Torre Guaceto en bijv. in de zoutpannen van Margherita di Savoia. Ook zijn er diverse  tours per E-bike te boeken.

En natuurlijk niet te vergeten de mogelijkheid van Dolfijnen spotten met natuuronderzoekers. Een geweldige excursie die wel vroegtijdig geboekt moet worden vanwege de grote belangstelling om dit mee te maken. uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat dit een geweldige ervaring is en een absolute aanrader!

 

Klik hier voor alle leuke excursies. 

 

 

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

Terug naar boven