Plaatsen om te bezoeken

 

Villa Lavanda is het perfecte uitgangspunt om verschillende plaatsen te bezoeken. Matera, de culturele hoofdstad van Europa 2019 ligt op 45 minuten rijden van Villa Lavanda. Lecce is wat verder weg, maar ook heel goed te doen. De trulli vind je overal “in het wild” en allemaal bij elkaar in onze buurplaats Alberobello.  Het is echt schitterend, want je vind ze ook overal verspreid door de Itrië Vallei. Ook gelegen aan de Itrië Vallei is het kleine maar fijne plaatsje Locorotondo. Of ga opzoek naar de pasta-maaksters in de grote havenstad Bari. In iedere plaats kan je wel musea en kastelen vinden.

Barokarchitectuur vind je echt niet alleen in Lecce, meerdere plaatsen hebben wel Barok. Kerken, van rijk gedecoreerd tot eenvoudig en klein. Kortom, iedere plaats heeft zijn eigen pareltjes.

Daarnaast moet je ook niet de antiek- en curiosamarkten vergeten, bijv. de eerste zondag van de maand in Taranto, de tweede zondag van de maand in Ostuni en de derde zondag in Ceglie Messapica. Ook als je niets koopt zijn deze markten heel gezellig en interessant. Daarnaast zijn er vele optredens in de diverse dorpskernen, het Lyrisch Festival van Martina Franca, waarvan ook altijd enkele concerten in de oude dorpskern van Noci plaatsvinden. Noci staat ook bekend om de vele restaurantjes, er staat dan ook niet voor niets onder het bord “città dell’enogastronomia” gechreven. Polignano a mare een schitterend plaatsje waar zich ook Grotto Palese bevind, waarin een exclusief restaurant is gevestigd. Ook gelegen aan de kust is de mooie plaats Monopoli, die je alleen kan bereiken via een pas met prachtig uitzicht over oude olijfbomen en de zee.

Een van onze andere buurplaatsen, Putignano is de stad van de carnaval. Ook staat Putignano bekend om zijn vele bruidsmode ateliers, waar de bruidsjurken nog helemaal met de hand gemaakt worden. Trani is een van de hoofdsteden van de nieuwe provincie Barletta-Andria-Trani, de kathedraal van Trani behoort tot een van de mooiste van Zuid-Italië.

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda