Plaatsen om te bezoeken

 

Villa Lavanda is het perfecte uitgangspunt om verschillende plaatsen te bezoeken. Matera, de culturele hoofdstad van Europa 2019 ligt op 45 minuten rijden van Villa Lavanda. Lecce is wat verder weg, maar ook heel goed te doen. De trulli vind je overal “in het wild” en allemaal bij elkaar in onze buurplaats Alberobello.  Het is echt schitterend, want je vind ze ook overal verspreid door de Itrië Vallei. Ook gelegen aan de Itrië Vallei is het kleine maar fijne plaatsje Locorotondo. Of ga opzoek naar de pasta-maaksters in de grote havenstad Bari. In iedere plaats kan je wel musea en kastelen vinden.

Barokarchitectuur vind je echt niet alleen in Lecce, meerdere plaatsen hebben wel Barok. Kerken, van rijk gedecoreerd tot eenvoudig en klein. Kortom, iedere plaats heeft zijn eigen pareltjes.

Daarnaast moet je ook niet de antiek- en curiosamarkten vergeten, bijv. de eerste zondag van de maand in Taranto, de tweede zondag van de maand in Ostuni en de derde zondag in roteert een beetje tussen diverse plaatsen in de Itrie vallei. Vraag me er even naar en ik kan het voor je uitzoeken. Ook als je niets koopt zijn deze markten heel gezellig en interessant. Daarnaast zijn er vele optredens in de diverse dorpskernen, het Lyrisch Festival van Martina Franca, waarvan ook altijd enkele concerten in de oude dorpskern van Noci plaatsvinden. Noci staat ook bekend om de vele restaurantjes, er staat dan ook niet voor niets onder het bord “città dell’enogastronomia” gechreven. Polignano a mare een schitterend plaatsje waar zich ook Grotto Palese bevind, waarin een exclusief restaurant is gevestigd. Ook gelegen aan de kust is de mooie plaats Monopoli, die je alleen kan bereiken via een pas met prachtig uitzicht over oude olijfbomen en de zee.

Een van onze andere buurplaatsen, Putignano is de stad van de carnaval. Ook staat Putignano bekend om zijn vele bruidsmode ateliers, waar de bruidsjurken nog helemaal met de hand gemaakt worden. Trani is een van de hoofdsteden van de nieuwe provincie Barletta-Andria-Trani, de kathedraal van Trani behoort tot een van de mooiste van Zuid-Italië.

 

 

Vanuit Villa Lavanda kan je o.m. een excursie doen naar:

 

Wijnproeverijen in Puglia

Ik heb er een special van gemaakt je vindt deze op je kamer of ik kan hem desgewenst al voor je verblijf toesturen.

Flamingo’s Margherita di Savoia

Bezoek aan de grootste zoutpannen van Italië met Birdwatching. Gewapend met verrekijkers en/of camera’s kun je in dit gebied zowel elegante witte reigers als roze flamingo’s bewonderen. Ook prachtige roofvogels en vele watervogels. Meer weten? Lees dan hier.

Dolfijnen spotten

Ga mee op excursie met de onderzoekers van JDC om dolfijnen te spotten en te identificeren. De excursie duurt 5 uur inclusief eten en drinken. Meer weten? Lees dan hier.

E-Bike tour

Helaas is het locale bedrijf dat excursies per E-bike organiseerde tijdens de corona ter ziele gegaan, maar er zit in Putignano een jong bedrijf dat meerdaagse tochten organiseert, maar ook excursies. Hier meer.

Grotten van Castellana

Bezoek de grotten van Castellana. De Grotte di Castellana zijn een van de belangrijkste attracties van Puglia en ook natuurlijk erfgoed die van onschatbare waarde is voor Italië. Gelegen aan het begin van de Itrië Vallei, een paar kilometer van onder andere Alberobello, Polignano a Mare en Cisternino. Ook zijn er in de Grotte di Castellana geregeld evenementen, onder andere Hell In The Cave. Dit is een show die dans, licht en geluid samenbrengt.

Meer weten? Kijk dan op Grotte di Castellana en bestel hier je tickets. Voor het moment lijkt alles opgeschort. Kijk op deze pagina.

Torre Guaceto

Bezoek het land en zee natuurreservaat Torre Guaceto. Er zijn verschillende mogelijkheden in Torre Guaceto: bike-trekking, trektocht door het reservaat en ook duiken. Meer weten? Lees dan hier.

Zeiltocht op de Adriatische Zee

Vanuit Monopoli zijn zeiltochten mogelijk met een Caicco, klik hier voor meer info.

Wandeltochten Bari

Kijk hier voor meer informatie.

Bari fietstochten met gids

Zie hier voor meer informatie

De grotkerken in Mottola

In Mottola zijn verschillende grotkerken, of ook wel “the caves of God” te bezoeken. Echter kan dit wel alleen samen met een gids. Één van de kerken wordt zelfs de Sixtijnse Kapel van de grotkerken genoemd. De excursies en rondleidingen kunnen door bossen, ravijnen, grot dorpjes en kerken. Met routes verschillend van 1 tot 3 uur en van makkelijk tot moeilijk.

Mottola Turismo
Adres: Viale Jonio Incrocio Via Luciana  – Tel. +39 0998867640

Op TripAdvisor

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

Terug naar boven