Plaatsen om te bezoeken

Villa Lavanda is het perfecte uitgangspunt om verschillende plaatsen te bezoeken. Matera, de culturele hoofdstad van Europa 2019 ligt op 45 minuten rijden van Villa Lavanda. Lecce is wat verder weg, maar ook heel goed te doen. De trulli vind je overal “in het wild” en allemaal bij elkaar in onze buur plaats Alberobello. Het is echt schitterend, want je vind ze ook overal verspreid door de Itrie Vallei. In iedere plaats kan je wel musea en kastelen vinden.

Barokarchitectuur vind je echt niet alleen in Lecce, iedere plaats heeft wel Barok. Kerken, van rijk gedecoreerd tot eenvoudig en klein. Kortom, iedere plaats heeft zijn eigen pareltjes.

Daarnaast moet je ook niet de antiek- en curiosamarkten vergeten, bijv. de eerste zondag van de maand in Taranto, de tweede zondag van de maand in Ostuni en de derde zondag in Martina FrancaOok als je niets koopt zijn deze markten heel gezellig en interessant. Daarnaast zijn er vele optredens in de diverse dorpskernen, het Lyrisch Festival van Martina Franca, waarvan ook altijd enkele concerten in de oude dorpskern van Noci plaatsvinden.