Polignano a Mare

Alom geprezen om haar schoonheid

 

 

Polignano A Mare is schitterend plaatsje, dat ook vooral heel fotogeniek is vanaf de zee. Misschien moet je eens een tocht per boot doen bij Polignano, je krijgt dan veelal ook de zeegrotten te zien. Kijk hier op TripAdvisor voor meer bijzonderheden.

Grotto Palese

Ook zeer bekend is het exclusieve restaurant Grotto Palese dat zich in een rots bevindt. Een schitterende plaats met bijzonder pittige prijzen. Kijk eens bij het menu. De meningen op TripAdvisor zijn verdeeld, sommigen vinden het de prijs meer dan waard, terwijl anderen… Zoals gebruikelijk. De locatie is in ieder geval uniek te noemen.

Veel Italianen gaan op  zondag in de namiddag naar Polignano. Ze maken een wandeling (het Centro Storico is prachtig!), nemen een koffie, eten een ijsje …. en er zijn dan ook veel winkeltjes open.

 

 

Domenico Modugno

Verder is er het standbeeld van Domenico Modugno, de zanger die vele jaren verlogende waar hij oorspronkelijk vandaan kwam, maar uiteindelijk toch geëerd wordt in Polignano. Het is de oorspronkelijke zanger van het lied “Volare”.

Voor fans van “The Bold and the Beautiful” is het nog vermeldenswaard dat  Hope, de dochter van Brooke, in Puglia zou gaan trouwen met Liam. Eerst in Alberobello, waar ze in de laadruimte van een Ape arriveerde,  hun huwelijk gesaboteerd werd door haar a.s. schoonvader. Het moest plaatsvinden in het Trullikerkje. Vervolgens trouwen ze alsnog op het strand van Polignano.

 

 

 

 

 

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

 

Terug naar boven