Vrijwilligerswerk

Er is altijd wat te doen hier en daarom hebben wij soms ook vacatures voor vrijwilligerswerk.
Je kunt als vrijwilliger voor een duur van tenminste 2 weken komen, maar ook langer.

Wat zijn op dit moment de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Italie bij B&B Villa Lavanda:

Ook vrijwilligerswerk voor senioren, vrijwilligerswerk 50+, gratis vrijwilligerswerk met gratis kost en inwoning en niet nog veel geld moeten betalen voor je reis en verblijf. Als je maar serieus bent en geen alcoholist of zelf hulp en begeleiding nodig hebt. Alcoholisten vallen zo door de mand en kunnen gelijk vertrekken en te vaak komen er mensen, vaak opgegeven door partner of andere familieleden die wel even van de zorg af willen zijn, die geen hulp blijken te zijn, maar in feite niet zelfstandig kunnen functioneren en dat schiet voor mij niet op. Nu net januari 2023 weer zo iemand gehad. Veel schade van ondervonden, de man had duidelijk problemen en die worden dan op ons afgeschoven. Niet doen mensen, zorg zelf voor je familieleden of partner met alcohol of psychische problemen. Wij zijn hier niet het juiste adres voor!

VOOR de zomerperiode ZOEKEN WE NOG IEMAND DIE komt helpen met Huishoudelijk- en tuinwerk en met de gasten

Er komt iemand vanaf 8 juli t/m 17 augustus.

Waarschijnlijk ook iemand vanaf 16 augustus gedurende ruim een maand.

We zijn dringend op zoek naar iemand die 25, 26 of 27 mei arriveert en blijft tot 8 juli.

Dus kun jij die periode, neem dan vooral contact met ons op.

Het kan ook met Whatsapp: 0039-3356947038.

Verder gelden de voorwaarden zoals onderstaand:

Er is altijd wel behoefte aan iemand die komt  helpen met huishoudelijk- en tuinwerk en liefst ook wat DHZ klussen.

-goed schoonmaken

-kleine reparaties en mini-make-overs

Dat is veel werk, want het is een groot huis van 3 verdiepingen:

Op -1 wassen, strijken, voorraden, 2 kamers voor privé gasten en voor wie hier vrijwilligerswerk komt doen, de kamer met Doe Het Zelf materialen en de garage.

Begane Grond: kantoor en privé slaapkamer, woonkeuken, waar ook het ontbijt wordt gemaakt als er gasten zijn, mooie zitkamer, waar gasten evt. ook ontbijten als het buiten te fris is.

1e Verd.: 3 gastenkamers en een gastenlounge, 3 badkamers.

3 veranda’s rond het huis en er zijn honden en katten en een flinke tuin.

Villa Lavanda zit op het platteland en niet op loopafstand van winkels en bars en dergelijke. Ik organiseer af en toe een uitstap voor wie hier vrijwilligerswerk doet en als wij ergens naar toe moeten kun je evt. meerijden.

Gasten: Nederlanders en Vlamingen komen vanaf april t/m eind oktober er zijn 3 kamers en deze zijn niet altijd bezet. In augustus komen er vrijwel uitsluitend Italianen en worden er 3 kamers gebruikt en deze zijn vrijwel constant bezet. Het vrijwilligerswerk in augustus is dus uitermate geschikt voor iemand die Italiaans aan het leren is en dit in praktijk wil brengen.

Door het virus hebben we de laatste  jaren flink verlies geleden doordat er maar 2 gastenkamers gebruikt zijn en bovendien de gasten uit Nederland en België vrijwel niet gekomen zijn. Laten we hopen dat 2023 weer een normaal jaar wordt!

Het is vrijwilligerswerk tegen kost en inwoning. Er is dus geen verdere vergoeding buiten de maanden juli en augustus. Het is mooie manier om een stukje Italië van binnenuit mee te maken en evt. de taal die je geleerd hebt in praktijk te brengen. Ook een manier om enige tijd in het buitenland door te brengen zonder dat het je veel geld kost.

Je werkt per verbleven nacht 360 minuten en mag dit zelf indelen, maar per week moet je natuurlijk wel aan je uren komen.  Zelf indelen uiteraard alleen als dit mogelijk is. Als je in de zomermaanden met de gasten helpt zul je in ieder geval iedere dag met het ontbijt moeten helpen en met de kamers.

Sommigen sparen hun vrije tijd op voor de laatste dagen zodat ze dan enkele dagen een auto kunnen huren (ook zonder creditcard mogelijk in het dorp) en gaan er dan overdags zelf op uit. We houden er dan rekening mee en eten ’s-Avonds de warme maaltijd. Anderen willen liever een vrij weekend en doen in de week wat meer uren. Sommigen ook vragen de laatste dagen een familielid uit te mogen nodigen die dan tegen gereduceerd tarief bij hen op de kamer kan verblijven en gaan er dan samen op uit.

Je kunt hier komen met Ryanair vanaf Maastricht, Düsseldorf -Weeze, en Charleroi naar Bari. Er zijn ook vluchten met Transavia vanaf Amsterdam en nog diverse andere mogelijkheden.

Vanaf het vliegveld ga je met de sneltram naar Bari-Centrale en neemt daar de trein naar Gioia del Colle, waar je met de auto wordt afgehaald. Wie 3 of 4 grootverpakkingen kipstuckjes van de Vegetarische Slager meebrengt, wordt afgehaald op Bari-Airport. Dit of andere mee te brengen spullen geldt alleen als er behoefte aan is.

Uiteraard worden de kosten van extra bagage naar Bari en de kosten van de kipstuckjes zelf vergoed. We eten vegetarisch (jij mag gerust vlees eten hoor) en we kunnen die hier niet kopen.

De grotere klussen voor vrijwilligers zijn:

-bovenverdieping en woonkamer: muren en plafonds opnieuw wit verven.

-in de woonkamer moeten ook tenminste één gewone deur geverfd worden en de dubbele schuifdeur naar de keuken idem.

-overige deuren en kozijnen nader te bezien

-2 kleinere en een iets grotere badkamer de vloer opnieuw betegelen.

Begane Grond:

-in de keuken moet er iets aan de indeling veranderd worden, waardoor deze handiger wordt. Iemand die kan timmeren dus en tegelen.

-daarna gaan in ieder geval de onderkastjes opgeknapt worden.

-ook de keukenstoelen moeten een make-over krijgen.

-de plafondventilator moet geverfd worden en opnieuw opgehangen, evenals de nieuwe muurbediening daarvoor

-de kozijnen van een drietal ramen zijn behoorlijk beschadigd en deze moeten worden opgeknapt en geverfd

-hetzelfde geldt voor de deur naar buiten

-plafond en muren moeten geverfd worden.

-in het kantoor is de boekenkast en die wand opgeknapt, maar de andere kasten en het bureau moeten nog worden geverfd en opgeruimd en ook de muren.

-Ook in onze slaapkamer moeten de muren worden geverfd en het plafond en een meubel moet een make-over gaan krijgen

-Badkamer: muren en plafond en de voegen van de douchecabine hebben dringend een opknapbeurt nodig.

Semi-Interrato:

-langs de muren van de trap naar beneden de muren opnieuw geverfd worden

-idem de ruimte onderaan de trap waar voorraden, wasmachine en droger staan

-de deur naar de garage en de deur van garage naar intercapedine hebben dringend een opknapbeurt nodig.

-Buiten hebben de chillers van de airco dringend een opknapbeurt nodig en de antieke deuren zijn al geverfd, maar hebben toch nog een kleine make-over nodig. Ideeën mogen ingebracht worden.

-Het kozijn tussen de binnendeuren van de keuken en de gasteningang moet betegeld gaan worden.

-De betonnen vloer van de 2 waterputten en voor de garage hebben vorstschade en moeten hier en daar gevuld worden en daarna een verfbeurt of een afdeklaag waardoor het weer meer één geheel wordt.

-Er is altijd veel werk in de tuin en ook het nodige schoonmaakwerk. Ook voor wie alleen dit kan of één van de 2 kan komen.

-Er zijn altijd wat kleine klussen op het gebied van reparaties aan apparaten etc.

 

Vrijwilligerswerk voor wie:

-iemand die goed en graag schoonmaakt en opruimt
-handige klusser
-iemand die goed kan verven en liefst ook een beetje creatief is in verband met make-overs
-iemand die handig is in de tuin en dit graag doet

in de zomermaanden iemand die helpt met de in de augustusmaand voornamelijk Italiaanse gasten. Ontbijt, Kamers doen, strijken, huish. werk i.h.a. tuinwerk. Liefst iemand die de hele periode komt.  Heel geschikt dus voor    iemand die de taal geleerd heeft en deze graag in praktijk wil brengen.

2e helft maart-begin april iemand die helpt alles weer zomer klaar te maken. Kamers schoon en in orde, de planten terug naar de veranda’s en zo nodig verpotten, wat tuinwerk.

Niemand hoeft alles te kunnen, maar zoals ik me houd aan de belofte van een goed onderkomen, 3 goede maaltijden per dag en af en toe een uitstapje, moet jij je ook houden aan de belofte hier te helpen en alleen een beetje rondhangen en rommel maken, maar nauwelijks werken, betekent het einde van de overeenkomst. Iedereen betaalt een borg van 100 euro. Is alles goed verlopen dan wordt deze na afloop aan je terugbetaalt, maar als je te weinig uren maakt en nauwelijks werkt, wordt je weggestuurd en wordt (een deel van) je borg ingehouden. Gratis logeren zonder tegenprestatie is niet aan de orde!

Een handige klusser zijn we heel blij mee, maar ook met iemand die heel goed is in schoonmaken en opruimen en daarnaast misschien graag af en toe wat tuinwerk doet of bijv. muren kan verven.

Niet blij zijn we hier met  alcoholisten. Daar hebben we  er in het verleden helaas nogal wat van gehad die kennelijk denken dat anderen ze niet in de gaten hebben en dat het heel normaal is dat ze ‘s-morgens al half dronken zijn en materialen verpesten. Op het aantal afgaand hoop ik niet dat dit een afspiegeling is van de maatschappij, want dan is het er slecht mee gesteld. Kennelijk willen ze even onder het toeziend oog van het thuisfront vandaan en denken ze hier hun gang te kunnen gaan. Nou we zijn niet achterlijk hier en zodra we dat constateren kun je gewoon opstappen. Als je het drinken niet kunt laten, doe dat dan maar gewoon thuis.

Denk jij: ja dit is iets voor mij, stuur dan een berichtje aan: workingguest(at)tiscali.it.

Maar denk ook eens aan je buurvrouw die Italiaans heeft geleerd of je vriend of de buurman die een handige klusser is. Aan iemand die geen geld voor vakantie heeft, maar wel handig is, iemand die niet alleen op vakantie wil bijv. na een relatiebreuk en zo toch enkele weken er op uit kan.

 

 

 

 

 

Terug naar boven