Het Lyrisch Festival van de Itrie Vallei

 

FESTIVAL LYRICO VALLE D’ITRIA

 

Het Lyrisch Festival, ook wel het Festival della Valle d’Itria. Het is in Martina Franca in 1975 begonnen als een initiatief van een groep gepassioneerde muziek liefhebbers onder leiding van Alessandro Caroli. Hij was de eerste president van het festival. Ondersteund door Franco Punzi – vervolgens burgemeester van Martina Franca – en Paolo Grassi, die was toen superintendent bij het Teatro alla Scala. Sinds 1975 zijn er meer dan honderd opera’s gepresenteerd in het Festival della Valle d’Itria.

Dit Festival wordt jaarlijks gehouden van half juli t/m de eerste week van augustus en is vanuit B&B Villa Lavanda heel goed te bezoeken.

Status evenement: Niet afgelast

Plaats evenement: Martina Franca, Puglia

Type evenement: Muziek concert

Van : 14-07-2020

Tot : 02-08-2020

De 46e Editie Van Het Festival Vindt Plaats In Martina Franca In De Gebruikelijke Periode Tussen Half Juli En Begin Augustus (14/7-2/8).

  • Gli amanti sposi van Ermanno Wolf-Ferrari
  • La rappresaglia van Saverio Mercadante
  • Leonora van Ferdinando Paër.

Een keuze in lijn met het decennialange artistieke project van het Festival, zeldzame werken en herontdekkingen. Deze opera’s worden begeleid door intermezzo’s van de Napolitaanse School, in het kader van het initiatief “Opera in Masseria”.

Inmiddels een festival met zeer gewaardeerde producties van bekende en minder bekende opera’s van Verdi, Wagner, Britten, Venosa e.a. Doel van dit festival is om vergeten en weinig uitgevoerde werken van componisten op het programma te zetten. In totaal rond de 30 uitvoeringen.

HET PROGRAMMA VOOR 2020 VAN HET FESTIVAL VAN DE ITRIA VALLEI

  • LA RAPPRESAGLIA : Palazzo Ducale, Martina Franca op juli 14, 26 en 29 om 21.00
  • GLI AMANTI SPOSI : Palazzo Ducale, Martina Franca op juli 19, 24 en augustus 1 om 21.00
  • LEONORA : Palazzo Ducale, Martina Franca op juli 25, 28 en 31 om 21.00

OPERA IN MASSERIA

Il parucchiere, intermezzo van Niccolò Piccinni, zal worden opgevoerd in het kader van het evenement “Opera in Masseria”. Voor deze opera keert Sabino Manzo terug als chef-dirigent van zijn barokorkest S. Teresa dei Maschi, terwijl de regie wordt toevertrouwd aan Marco Bellocchio, directeur van de laatste twee edities. Deze uitvoeringen vinden plaats op 21, 23, 25 en 27 juli 2020.

IMPRESSIES UIT PUGLIA

MEER INFORMATIE: 45STE FESTIVAL DELLA VALLE D’ITRIA

Informatie & Programma

Centro Artistico Musicale P. Grassi, Palazzo Ducale

Martina Franca (TA) Puglia Italië

Email: info@festivaldellavalleditria.it

Telefoon: +390804805100

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

 

Terug naar boven