Martina Franca

Martina Franca is een bijzonder gezellige plaats, levendig en mooie winkels. Martina Franca ligt aan de rand van de Itrië Vallei. In het centrum zijn de belangrijkste monumenten het 17e-eeuwse Palazzo Ducale en de Barokke kerken Sant’Antonio, San Domenico en Chiesa del Carmine.

 

Antiek en curiosa

Helaas is de antiek- en curiosamarkt, die elke 3e zondag van de maand is, verhuisd naar Ceglie Messapica. Een klein halfuurtje rijden vanaf Martina Franca.

In de zomermaanden is er ook een grote doorlopende antiek-tentoonstelling in de school net even verderop dan de gewone plaats. In de school vind je dan de grotere duurdere stukken en ervoor de gebruikelijke kramen.

Niets zo gezellig dan op je gemakje de antiekmarkt bekijken en daarna lunchen bij de bar of één van de restaurantjes.

Net onder de Barokke poort door en dan gelijk rechtsaf ligt het enkele jaren geleden geheel gerestaureerde hertogelijke paleis. Beneden zitten de gemeente politie, de bibliotheek en de organisatie van het Lyrische Festival. De bovenverdieping van het paleis is gratis te bezichtigen. Er zijn bijzondere antieke wand- en plafondschilderingen te zien. Iets verder rechtdoor na de poort zie je rechts de kerk van San Martino, een mooie grote kerk met een veelbewogen geschiedenis. Net voorbij de kerk, ondermeer rond het plein met de bogen, zitten diverse leuke restaurantjes.

Het Lyrisch Festival

Het Lyrisch Festival, ook wel Festival della Valle d’Itria genoemd, vindt jaarlijks plaats van half juli tot en met de eerste week van augustus. Meer weten over het festival? Kijk dan hier.

 

 

 

 

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

Terug naar boven