Torre Guaceto land en zee natuurreservaat

iets ten Noorden van Brindisi

 

Het gebied van Torre Guaceto

 

In het reservaat Torre Guaceto kun je buiten onderstaande mogelijkheden,  natuurlijk ook gewoon een dagje op eigen gelegenheid het park verkennen. Je neemt bijv. een picknick mee en vergeet vooral de badkleding niet, want het strand is er prachtig!

Op de zee met kristalheldere wateren wisselen meerdere habitats en natuurlijke landschappen zich uit, gekenmerkt door duinen en moerassen, van mediterrane struiken. Het wetland dicht bij de kust is een plaats waar veel soorten trekvogels en amfibieën voorkomen. De oase wordt gedomineerd door een uitkijktoren aan de kust, een Aragonese toren die dateert uit 1531, nu de thuisbasis van het WWF Environmental Education Center.

 

Area Servizi Apani:

 

Area di Servizi Apani torre GuacetoDit is de zuidelijke toegang van het reservaat Torre Guaceto.

Route: neem vanaf de SS 379 de afslag Apani en volg dan de aanwijzingen voor Servizi Apani Torre Guaceto

Diensten: Parkeerplaats, barservice – picknickplaats, groene ruimte en partytenten, fietsverhuur, ligbedden en verhuur van parasols.  Vanuit het Apani service-gebied is het mogelijk om de stranden van de Reserve B-zone te bereiken via een pendeldienst.

 

De verschillende mogelijkheden in Torre Guaceto:

 

Bike-trekking:

Geschikt voor iedereen die kan fietsen vanaf 8 jaar. Het kan het hele jaar en duurt ongeveer 3,5 uur , moeilijkheidsgraad medium. Kosten in 2018: 18 euro per volwassene. bespreking: Telefoon +39 3319277579 – mail: info@cooperativathalassia.it.

 

Het treintje bij de zee:

 

Treintocht die vertrekt vanaf Punta Penna Grossa en het servicegebied van Apani. Inbegrepen een stop bij het schelpenstrand waar je kunt zwemmen en gaat dan verder richting de Torre Aragonese te voet en eindigt bij het Gawsit voorlichtingscentrum.

 

 

 

 

 

Trektocht door het reservaat:

 

In een zeer informele sfeer gaat de tour tussen geurende paden van mediterrane struiken die leiden naar rustige stranden. Vervolgens bereik je de toren, waar je kunt genieten van een prachtig panorama. De tocht eindigt langs de stille paden van het mysterieuze rietstruikgewas. Deze tocht is het hele jaar mogelijk en heeft een lage moeilijkheidsgraad. De duur is 2,5 tot 3 uur en deelname kost 12 euro per volwassene. Bespreken is verplicht: telefoon +39 3319277579, mail: info@cooperativathalassia

 

 

 

Duiken in Torre Guaceto:

Een onderdompeling in de blauwe zee met masker en vinnen, ook toegankelijk voor minder ervaren duikers, om de diepten van het beschermde zeegebied te observeren, waar al meer dan 20 jaar de mens vrije ruimte heeft overgelaten aan de ongerepte natuur. Gebied A van het zee reservaat is eigenlijk alleen toegankelijk voor wetenschappelijk onderzoek of voor kleine groepen die de Seawatching willen meemaken. DAGEN: WANNEER DE ZEE RUSTIG IS! (elke maandag worden de resultaten voor de huidige week vastgesteld op basis van de weersvoorspelling) en als ze er zijn, ook te zien hoe hier baby waterschildpadden gered en geholpen worden. Echt schitterend. Op Facebook meer filmpjes.

La gioia delle liberazioni… emozioni forti alle quali non ci abituiamo mai!#feeltorreguaceto

Publiée par Torre Guaceto sur Samedi 27 janvier 2018

 

 

 

 

Vogelparadijs Torre Guaceto:

 

Lepelaar Torre GuacetoAdelaar torre guacetoHet is een waar vogelparadijs in Torre Guaceto. Je kunt er kieviten vinden, flamingo’s, allerhande koeten en eenden, roerdompen, ijsvogels en zelfs adelaars worden er gesigna-leerd. Ga het zelfs eens ontdekken en je zult er nog veel meer soorten vinden!

 

 

 

Redden van de Schildpadden:

Je kan zien hoe ze in het Zeeschildpadden herstelcentrum “Luigi Cantoro”, schildpadden redden. Dit kan door deel te nemen aan de trektocht of als je niet een hele wandeling wilt maken naar het bezoekerscentrum te gaan. Het bezoekerscentrum is geopend tussen 15:00 uur en 16:00 uur. Je komt hier door naar de parkeerplaats te gaan en vanaf daar met het treintje naar het bezoekerscentrum. Om bij de juiste parkeerplaats te komen voer dan het volgende in, in je navigatie: Area Marina Protetta Torre Guaceto.

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven