Dolfijnen spotten op de Ionische Zee vanuit Taranto

Catamaran Dolfijnen spotten Ionische Zee vanuit B&B Villa Lavanda

 

Tijdens de excursie zullen de onderzoekers van het JDC de dolfijnen identificeren door hun rugvin te fotograferen (foto-identificatie).    Je hoort de geluiden die ze maken en er worden milieugegevens over evaluatie van de Ionische Zee (oceanografische parameters) verzameld.  Ook vullen ze kaarten in voor het waarnemen van walvisachtigen. Hier iets meer over de geluiden die ze maken en het nut daarvan. 

Al deze gegevens zullen worden gebruikt voor de productie van wetenschappelijke publicaties die nuttig zijn voor de bescherming van walvisachtigen, de groep waartoe de dolfijnen behoren. 

De prijs voor de Safari met een duur van 5 uur is 40 euro per volwassene (2018). Bespreek online je tickets, maar doe dit geruime tijd tevoren, want deze excursie is zeer in trek en vaak maanden tevoren al volledig volgeboekt.Tel. +39 349 1338221 voor boeken via de telefoon of Whatsapp.

Als je via de boekingsmodule hebt geboekt betaal je direct online en boekte je via Whatsapp, dan kun je voor vertrek bij het kantoortje tegenover de boten betalen.

Onze eigen Dolfijnen ervaring:

Eind oktober 2018: eindelijk zelf deze excursie gedaan met mijn dochter en kleinzoons en mijn zuster en haar man uit Ierland. Deze periode van het jaar is het wat gemakkelijker om te boeken. Online ging dit niet, want de agenda ging niet voorbij september. Dus heb ik het via Whatsapp geregeld op bovenstaand telefoonnummer en dat verliep vlot. Ze varen alleen op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. In het zomerseizoen zal dit alle dagen zijn. Binnenkort komen hier nog foto’s/filmpjes van onze eigen ervaring met Dolfijnen spotten.

Het wetenschappelijk Onderzoek:

Het is niet verplicht er aan deel te nemen en het is altijd zo dat de boot die het eerst dolfijnen spot, voor die dag het onderzoek gaat doen en dat was in dit geval niet onze boot.

Parkeren:

Het is aan te raden om niet te parkeren bij Molo S. Eligio, de parkeerplaats bij de ingang van de jachthaven, want daar gaat volgens mij zelden plaats zijn en als je niet uitkijkt moet je dan de hele rondweg met eenrichtingsverkeer door  Taranto rijden. Er is dan geen weg terug meer. Je kunt hooguit proberen verderop te parkeren en dan terug te lopen. Zodra je Taranto in komt vanaf de brug (Via Napoli) kom je bij Piazza Fontana. Probeer daar of er in de buurt een parkeerplaatsje te vinden. Het is hooguit 300 m. lopen en je kunt zonder heel Taranto rond te moeten rijden, weer terug op de weg richting Bari komen.

De beste plaatsen:

Zorg dat je er  uiterlijk om  09.15 u. bent en je hebt de beste plaatsen aan boord,  nl. op de banken op de voorplecht van de Catamaran aan de buitenzijde. Dan zit je op de eerste rang.

Meer informatie over activiteiten op en bij de zee:

zie hier.