E-bike Tours

Vanuit Villa Lavanda kun je de Pugliese natuur verkennen. We hebben enkele fietsen te huur die 10 euro per dag kosten. Je kunt hier leuke tochten mee maken in de omgeving en zo de natuur bekijken. We raden fietsen echter af tijdens de echt warme periode van half juni tot half september. Omdat de e-bike tours starten om 16.00 uur zal het dan i.h.a. iets koeler zijn en de ritten zijn gemiddeld maar 13 km. lang.  Hou in de gaten dat het vooral in juli en augustus erg heet kan worden!

De e-bike tours van Taste&Go zijn heel erg leuk. Je komt op plaatsen waar je anders niet zou komen, er is altijd  zowel een demonstratie als een proeverij aan verbonden. De kosten zijn (2019) 40 euro per persoon.  Er zijn momenteel 3 tochten:

  • Monopoli en Olijfolie
  • Locorotondo en wijn
  • Alberobello en mozzarella

Monopoli en Olijfolie

Een handje olijven zo van de boom B&B Villa Lavanda PugliaE-bike tour door Monopoli en het platteland. Van de kust tot het binnenland, omringd door eeuwenoude olijfbomen. Een rit die begint in de prachtige badplaats Monopoli, met zijn Romaanse kathedraal, de haven en de oude stad vol met onder andere bars, pubs en typische winkeltjes. Vervolgens gaat de tour verder naar het binnenland, over landwegen omringd door duizend jaar oude olijfbomen. Dit tot je een oude ondergrondse oliemolen bereikt om de olijfolieproductie te zien en te proeven met typische lokale producten. Kortom een ervaring in contact met de natuur, om geschiedenis, landschappen en tradities van een fascinerende plek te ontdekken.

De gidsen spreken Engels en Italiaans.

Tour op aanvraag elke dinsdag, van mei tot oktober.
Ontmoetingsplaats:  16.00 uur  in via Cristoforo Colombo, Monopoli en terugkeer aldaar om 19.00 uur.

Locorotondo en Wijn

Een e-bike tour rond Locorotondo

E-bike tour door Locorotondo en het platteland. Maak een rit om de natuur en landschappen van de Itrië Vallei te ontdekken met haar  droogstenen muren. Je ziet trulli, wijngaarden en olijfbomen, tot je Locorotondo bereikt, een dorp dat beroemd is om zijn smalle witte straten. Spring daarna weer op je e-bike en fiets langs natuurlijke fietspaden op het platteland. De Itrië Vallei is niet alleen beroemd om zijn trulli, maar ook om de beste witte Apulische wijnen. Je kunt deze ontdekken door te stoppen bij een beroemde wijnmakerij van het territorium. Hier bezoekt je de wijngaarden en de wijnkelder.

Tour op verzoek elke vrijdag, van mei tot oktober.
Ontmoetingsplaats: 16.00 uur in Via P.zza Mitrano, Locorotondo en terugkeer aldaar om 19.00.

Alberobello en Mozzarella

E-bike tour met demonstratie kaasmaken

E-bike tour door Alberobello en het platteland. Tijdens deze rit ontdekt je  het hart van Puglia: het land van trulli, stenen gebouwen en stenen muren. De tour start vanaf Alberobello, de hoofdstad van de Trulli. Vervolgens fiets je door prachtige landelijke wegen om een ​​lokale kaasfabriek te bereiken waar je  het proces van het maken van mozzarella kunt zien en de typische Apulische kazen en producten kunt proeven. Een tocht gewijd aan ontspanning en Apulische smaken.

Tour op verzoek elke donderdag, van mei tot oktober.
Ontmoetingsplaats:  16:00 uur in Via Michele Viterbo 16, Alberobello en terugkeer aldaar om 19.00 uur.

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda