Excursies

 

Vanuit Villa Lavanda kan je o.m. een excursie doen naar:

 

Wijnproeverij in Puglia

Ik heb er een apart gidsje voor gemaakt. Als je dit al voor aankomst wilt ontvangen, stuur me dan een berichtje via Whatsapp 00393356947038 met vermelding van je mailadres.

Flamingo’s Margherita di Savoia

Bezoek aan de grootste zoutpannen van Italië met Birdwatching. Gewapend met verrekijkers en/of camera’s kun je in dit gebied zowel elegante witte reigers als roze flamingo’s bewonderen. Ook prachtige roofvogels en vele watervogels. Meer weten? Lees dan hier.

Dolfijnen spotten

Ga mee op excursie met de onderzoekers van JDC om dolfijnen te spotten en te identificeren. De excursie duurt 5 uur inclusief eten en drinken. Meer weten? Lees dan hier.

E-Bike tour

Dit kan tegenwoordig via een bedrijf in Putignano.

Grotten van Castellana

Bezoek de grotten van Castellana. De Grotte di Castellana zijn een van de belangrijkste attracties van Puglia en ook natuurlijk erfgoed die van onschatbare waarde is voor Italië. Gelegen aan het begin van de Itrië Vallei, een paar kilometer van onder andere Alberobello, Polignano a Mare en Cisternino. Ook zijn er in de Grotte di Castellana geregeld evenementen, onder andere Hell In The Cave. Dit is een show die dans, licht en geluid samenbrengt.

Meer weten? Kijk dan op Grotte di Castellana en bestel hier je tickets. Voor het moment lijkt alles opgeschort. Kijk op deze pagina.

Torre Guaceto

Bezoek het land en zee natuurreservaat Torre Guaceto. Er zijn verschillende mogelijkheden in Torre Guaceto: bike-trekking, trektocht door het reservaat en ook duiken. Meer weten? Lees dan hier.

Zeiltocht op de Adriatische Zee

Vanuit Monopoli zijn zeiltochten mogelijk met een Caicco, klik hier voor meer info.

Wandeltochten Bari

Kijk hier voor meer informatie.

Bari fietstochten met gids

Zie hier voor meer informatie

De grotkerken in Mottola

In Mottola zijn verschillende grotkerken, of ook wel “the caves of God” te bezoeken. Echter kan dit wel alleen samen met een gids. Één van de kerken wordt zelfs de Sixtijnse Kapel van de grotkerken genoemd. De excursies en rondleidingen kunnen door bossen, ravijnen, grot dorpjes en kerken. Met routes verschillend van 1 tot 3 uur en van makkelijk tot moeilijk.

Mottola Turismo
Adres: Viale Jonio Incrocio Via Luciana  – Tel. +39 0998867640

Op TripAdvisor

Reserven bij B&B Villa Lavanda

Terug naar boven