Huis nr. 15 te koop in Puglia Masseria in Monopoli

Jenny:

te koop in Puglia Masseria in Monopoli met eenvraagprijs van € 345,000. De boerderij heeft 8 slaapkamers en 2 badkamers, 400 M2 en 8.000M2 terrein. Dit moet opgeknapt worden, zo te zien is iemand ermee begonnen, maar heeft het opgegeven. Jammer, want dit kan echt  heel mooi worden en er is een flinke waardevermeerdering te bereiken. Bijv. al die stenen plafonds bloot leggen en de voegen lichter maken.

Ga niet zelf contact zoeken met een makelaar, want die registreert je en dan kan ik voor jou niet meer met deze makelaar samenwerken.  
De consequentie is dat dit je 1,5 maal de  gebruikelijke provisie kost mocht je toch een huis via deze makelaar willen kopen.
Niet doen dus!

 

De Makelaar:

In de wijk Tavarello/Antonelli in een panoramische positie wordt te koop aangeboden een oude boerderij van ongeveer 300 M2 bestaande uit 13 kamers, met 100 M2 opslag en 8.000 M2  terrein.

GEOGRAFISCHE LIGGING Monopoli is de stad van honderd districten. In feite is het hele gebied verdeeld in plaatsen (districten genoemd) die hun naam ontlenen aan oude huizen die zijn verdwenen uit de aanwezigheid van een boerderij, uit een kerk of uit andere historisch-geografische verwijzingen. De grotere wijken hebben alle benodigdheden zoals winkels of apotheken. De wijken zijn de ideale bestemming, vooral in de zomer wanneer u op zoek bent naar een beetje verkoeling of rust van de chaos van de stad.

BESCHRIJVING Omgeven door ongeveer 8.000 M2 terrein, heeft de oude boerderij een oppervlakte van ongeveer 300 M2  verdeeld in 13 kamers die worden gekenmerkt door klassieke stenen tongewelven en geribbelde gewelven. Een oude houtoven completeert de faciliteiten van de structuur door typischheid toe te voegen. Ongeveer 100 M2 opslag draagt bij aan de interne grootte. Het huis heeft renovatie / modernisering nodig. Het land rondom het huisje is een uitgestrektheid van eeuwenoude olijfbomen en boomgaarden. Het wordt begrensd door de typische droogstenen muren die met veel geduld werden gebouwd met stenen blokken zonder mortel of bindmiddelen en in 2018 door UNESCO werden erkend. POTENTIËLE TOEPASSINGEN De stenen boerderij vertegenwoordigt een uitstekende investering voor toeristische doeleinden: de grote interne omvang, de beschikbaarheid van verschillende opslagen en het grote omliggende land. Bovenal zijn echter de tongewelfde kenmerken die fundamentele elementen zijn voor de bouw van een accommodatiefaciliteit van groot belang, vooral voor buitenlandse toeristen.

Mocht je over dit of andere huizen meer willen weten, lees dan vooral ook, en stuur me een berichtje via onderstaand antwoordformulier.

Of  stuur me een berichtje via Whatsapp met vermelding van het betreffende huis.

 

    Links naar de andere huizen van oktober 2023

    link naar  huis nr. 1 vraagprijs € 150.000,00.

    link naar huis nr. 2 vraagprijs € 210.000,00 Ostuni

    Terug naar boven