Huis nr. 24 te koop in Puglia Villa op het platteland van Ceglie Messapica

 

Jenny:

Te koop in Puglia Villa op het platteland van Ceglie Messapica met een terrein van maar liefst 32,8 hectare. Dat bestaat uit uliveto (olijvenbomen) en alberi di frutto. Het huis meet 149 M2. Er zijn er 3 slaapkamers van resp. 15.75 M2, 13.02 M2 en 7.61 M2  maar ook in die laatste zou nog een tweepersoonsbed moeten passen en 1 badkamer, alhoewel de advertentie spreekt van 4 slaapkamers. Contact met de makelaar Beatrice levert op dat er nog 2 ruimtes zijn die beter zouden kunnen worden aangewend en dus slaapkamers zouden kunnen worden. De vraagprijs is recent verlaagd van 2 ton naar € 170.000,00.

Ceglie Messapica te koopIn de trullo en de lamia kunnen nog 2 slaapkamers worden gerealiseerd. Ook  zou ik zo op het eerst gezicht zeggen: die rode dakpannen moeten of worden vervangen door donkergrijze zoals op het dak van de lamia of de rode tegels donkergrijs verven, dan wordt het veel meer een eenheid. Dat zijn natuurlijk allemaal mijn ideeën maar, de toekomstige eigenaar moet natuurlijk beslissen of hij dat mooier vindt of niet. Te overwegen valt om een deel van het terrein te verkopen en dan kan het aanleggen van een leuk zwembad een overweging zijn. Volgens internet zou een uliveto, natuurlijk ook afhankelijk van wat er qua aantal en leeftijd op staat, een leuk bedrag moeten opbrengen en hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het terrein met de fruitbomen, waarvan het natuurlijk tenzij je hier permanent komt wonen en er iets mee wilt, niet handig is dit vanuit het buitenland allemaal te regelen. Olijven op zich is nog wel een overweging waard, daarbij moet je denken aan eigen gebruik en verkoop olie. Ga je dit door iemand laten doen of wellicht ieder najaar (zo half tot eind november) zelf, al dan niet met vrienden en familie, komen oogsten, laten persen en bottelen of in blikken doen. In principe is het zo dat als je landbouwgrond/bos verkoopt je buren met aangrenzend land het eerste kooprecht hebben (diritto di prelazione) voor de prijs die jij ervoor hebt geboden, dat recht vervalt als je het als geheel aanbiedt met een huis. Ga je een deel van de grond verkopen, geldt opnieuw dit recht. Je kunt het verkopen aan bijv. Giovanni voor zeg € 13.500,00 per hectare, maar alvorens je naar de notaris kunt, moeten jij of je makelaar naar de buren met aangrenzend land en hen vragen of ze het voor die prijs willen kopen en zo niet moeten ze schriftelijk bevestigen dan ze van hun recht op prelazione afzien.

 

 

Ga niet zelf contact zoeken met een makelaar, want die registreert je en dan kan ik voor jou niet meer met deze makelaar samenwerken.  
De consequentie is dat dit je 1,5 maal de  gebruikelijke provisie kost mocht je toch een huis via deze makelaar willen kopen.
Niet doen dus!

 

De Makelaar:

Te koop in C.da  Donno Santo, ongeveer 10 km van Ceglie Messapica naar Martina Franca-Villa Castelli, een villa met maar liefst een terrein  32.880 M2, dus ruim 3 ha.  gemengd land olijfgaard en fruitbomen.  Het geheel ziet er als volgt uit: een toegangslaan van ongeveer 180 meter, leidt naar de eerste trullo met drie kegels. Als we nog eens 40 meter doorgaan, vinden we het grote erf waar de villa zich bevindt met interne verbinding met de tweede driekegeltrullo van het gebouw. De ingang van de villa wordt gegeven door de bewoonbare keuken met open haard, waardoor er aan de rechterkant gang is tot de trullo, en aan de linkerkant is er de eerste lichte slaapkamer.
Een kleine gang leidt ons naar de andere twee slaapkamers die, zoals voor de trullo en de vorige genoemde, onafhankelijke verwarming hebben via radiatoren. Met aparte ingang, maar nog steeds bevestigd aan de structuur, wordt het pand gecompleteerd door een gewelfd  plafond met een open haard en een houtoven. Bij het vullen met regenwater is er ook een opslagput  tussen de trullo en de lamia, van 250 quintalen.<

Mocht je over dit of andere huizen meer willen weten, lees dan vooral ook, en stuur me een berichtje via onderstaand antwoordformulier.

Of  stuur me een berichtje via Whatsapp met vermelding van het betreffende huis.

 

    Links naar de andere huizen van oktober 2023

    link naar  huis nr. 1 vraagprijs € 150.000,00.

    link naar huis nr. 2 vraagprijs € 210.000,00 Ostuni

    Terug naar boven