Huis nr. 10 Schitterende Villa en Trullo Ostuni

Hoop jij je droomvilla te vinden en heb je voldoende budget? Zoek niet verder, want je hebt hem gevonden!

De vraagprijs van € 685.000,00  is recent verlaagd naar € 660.000,00

Jenny: Ik ken deze prachtige villa goed en sinds vele jaren. Ik heb de huidige eigenaar geholpen deze schitterende villa te vinden en uiteindelijk te kopen. De eigenaar heeft sinds het moment dat hij gekocht heeft steeds maar weer verbeteringen aangebracht en uitbreidingen. Hij liet het bed in de annex groter maken, kasten bijbouwen door dezelfde ambachtsman die de handgeschilderde deuren gemaakt heeft, het zwembad werd helemaal vernieuwd en met mozaiek  bekleed en ook de omgeving van het zwembad werd opnieuw gedaan, een overkapping werd kortgeleden gemaakt voor de auto’s, Fotovoltaische panelen werden aangebracht en zonnepanelen, een state of the art zuiveringssysteem voor het water dat je zelf oppompt, een waterontharder etc. steeds opnieuw heeft hij alles verbeterd, een warmtepomp een opslagbatterij en er werd ook een jeu-de-boulesbaan gemaakt.  Kortom hier koop je iets heel moois en helemaal compleet. Een heerlijk paradijsje in een mooie omgeving. Ook is er een goede opbrengst aan olijfolie van de eigen olijvenbomen. Er is een beveiligingssysteem met camera’s. Kortom, hier valt niets meer aan te verbeteren, alleen nog je eigen mooie inrichting aanschaffen of met de eigenaar onderhandelen over de overname van de huidige inrichting.

Waarom zou je dit prachtige geheel kopen: als je zelf een schitterende en rustige plaats zoekt met een huis wat werkelijk aan al je eisen voldoet, dan heb je die hier gevonden. Maar….. ook als belegging is dit meer dan geschikt. Met deze villa kun je met de juiste inrichting de maximale opbrengsten behalen uit luxe verhuur en niets houd je natuurlijk tegen om er zelf ook geregeld te verblijven. Hier ga je veel betere resultaten mee behalen dan met welke belegging dan ook. Ook een idee is om dit gezamenlijk met anderen te doen, bijv. vrienden en familie.

 

Ga niet zelf contact zoeken met een makelaar, want die registreert je en dan kan ik voor jou niet meer met deze makelaar samenwerken.  
De consequentie is dat dit je 1,5 maal de  gebruikelijke provisie kost mocht je toch een huis via deze makelaar willen kopen.
Niet doen dus!

 

De makelaar: wij bieden te koop aan, ongeveer 6 km van Ostuni (Br) aan de SP17 die naar Cisternino leidt in de wijk Badessa, een betoverend complex tussen lamie en trullo met zwembad en jeu de boules baan genaamd “Stella Antares”

Het pand is afkomstig van een renovatie van de trullo en uitbreiding van een lamia die al aanwezig was in het origineel en bestaat uit een eerste herenhuis, een trullo en een annex

De residentie is volledig ondergedompeld in een perceel van ongeveer 9.000 M². Bebouwd met olijfbomen, amandelbomen, granaatappels, cactusvijgen en een groot erf, ingang met elektronische poort en alarmsysteem, internetverbinding. Er is een mooi zwembad (15×5) met waterval en twee overdekte parkeer-plaatsen. De woning is voorzien van een gasverwarmingssysteem, warmtepompen, een geboorde put (dus eigen watervoorziening) en een  wateropslagstank. Het complex is perfect voor het creëren van een succesvol accommodatiebedrijf op hoog niveau en dus een perfecte investering die tot zeer hoge opbrengsten kan leiden en is gelegen aan de weg die van Ostuni naar Cisternino leidt met panoramisch uitzicht op de omliggende wijk. Het hoofdgebouw van 84 M2 bestaat uit een woonkamer geheel in steen met een stergewelf en een open haard, twee tweepersoons-slaapkamers met zichtbare tufstenen tongewelven, een met en-suite badkamer, een badkamer met douchecabine voor gemeenschappelijk gebruik en een ingebouwde keuken met zichtbaar tufstenen tongewelf en houten wandkasten op maat gemaakt door een lokale vakman. Slaapkamers en woonkamer zijn voorzien van airco/verwarming. Buiten is er een prachtige overdekte veranda van ongeveer 28 M2 waar u ontspannende momenten kunt doorbrengen. Een buitentrap leidt naar het zonnedak waar we het fotovoltaïsche systeem vinden en op het secundaire terras een barbecuehoek en een aanrecht uitgerust met water.

Trullo Saraceno: Die is gelegen in de directe omgeving van de lamia en is ongeveer 9 mq. Deze  bestaat uit een Saraceense kegel met een groot bed en een kamer met badkamer en douche. Er is warm/koud airconditioning.

De Annex: Gescheiden van het hoofdgedeelte door een paar meter en grenzend aan het zwembad vinden we een structuur van 40 M2 met tongewelf in tufsteen met Frans gemetseld bed, kitchenette, betonnen aanrecht, een minikoelkast en een badkamer met douche. Sterk punt is veranda van 12 M2 bij  het zwembad die de annex compleet maakt.

Het Zwembad:  Het zwembad van Stella Antares is ongeveer 15×5 m en is in 2020 volledig gerenoveerd, perfect uitgerust met solarium, prieel en buitendouche exclusieve zwembadservice. Op het diepste punt is het ongeveer 1,80 m. Gemaakt van beton en bekleed met hoogwaardige glaskeramische mozaïek-tegels, nieuwe leidingen, nieuw zandfilter, nieuwe pomp, onderwaterverlichting met verschillende kleuren voor chromotherapie, opslagtank (met automatische waternivellering, enz.). De kuip is van het type “binnenzool” en de skimmers zijn niet zichtbaar. Het water is gechloreerd en voorzien van een RVS waterval met apart pompsysteem. Het zwembad is omgeven door massieve natuurstenen uit Trani.

Artesische Bron: Stella Antares heeft een geboorde put van ongeveer 360 m diep en voorziet het hele huis en het zwembad van voldoende water. Het water stroomt eerst naar een zandfilter voordat het wordt opgevangen in een ondergrondse tank aan de achterkant van het huis. Van daaruit wordt het gepompt naar een 3-traps waterfilter en waterontharder. Dit water voedt het hele huis. Daarnaast is er in de keuken een aparte kraan aangesloten op een omgekeerde osmose-installatie om ultraschoon gezuiverd (laag volume) water te leveren.

Fotovoltaisch Systeem: Stella Antares is uitgerust met een state-of-the-art zonnesysteem, inclusief zonnepanelen en een opslagbatterij. Alle 3 de fasen met FRONIUS-hybride omvormer en batterij. De panelen produceren 6 KW en de opslagbatterij is 9 KW waardoor je bijna het hele jaar door zonne-energie hebt. De batterij, die overdag wordt opgeladen door de zonnepanelen, kan voldoende stroom leveren voor de nacht en de volgende ochtend.

APE: Energieklasse A.

Mocht je over dit of andere huizen meer willen weten, lees dan vooral ook de gids die ik maakte over het kopen van een huis in Puglia, en stuur me een berichtje via onderstaand antwoordformulier.

Of  stuur me een berichtje via Whatsapp met vermelding van het betreffende huis.

     

    Terug naar boven