Meest Gestelde Vragen – B&B Villa Lavanda

Hieronder vind je de meest gestelde vragen van Villa Lavanda
Staat je vraag er niet bij of zijn zaken nog onduidelijk, stel hem dan hier aan mij

 

 

 

 

Is er een Borg?

Ja, er is een borg van € 100,00.

Deze wordt, nadat we de huissleutel, ochtendjassen en picknickmand met inhoud hebben terug ontvangen en onder verrekening van je consumpties uit de honesty bar,  binnen 7 werkdagen na je verblijf op je bankrekening terugbetaald.

 

Wanneer moet ik betalen?

In de bevestiging vraag ik je binnen 7 dagen na ontvangst een aanbetaling te doen.

De rest te betalen bij aankomst.

 

Kan ik ook met een Creditcard betalen?

Dat kan als je betaald via PayPal en dan de kosten voor je rekening neemt. Deze bedragen i.h.a. 3,5% en het aan mijn PayPal rekening verbonden mailadres is: thevilla(at)tiscali.it

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Ingeval van annulering is slechts 10% van de totale som (excl. de borg) verschuldigd ingeval wij er in slagen de kamer alsnog te verhuren. Mocht dit als last-minute tegen gereduceerd tarief zijn is ook het prijsverschil verschuldigd.

Lukt het ons niet de kamer alsnog te verhuren, dan is de aanbetaling van 50% verschuldigd indien de annulering plaatsvindt tot 60 dagen voor de aankomstdatum. Ingeval de annulering binnen 60 dagen voor de aankomstdatum plaatsvindt, is 100% van de aanbetaling verschuldigd. Maar, het is nooit zo streng als het er uit ziet hoor. Ik geef je dan de gelegenheid tot het einde van het jaar erop om alsnog te komen.

In het algemeen doe ik er nooit zo moeilijk over: lukt het ons niet alsnog te verhuren, dan houdt je tot het einde van het opvolgende jaar de mogelijkheid om alsnog het aantal dagen bij ons te verblijven dat was overeengekomen. Niemand annuleert zomaar om niets ten slotte.

 

REISVERZEKERING

wij adviseren je een reisverzekering te sluiten. In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering het voordeligst. Indien hierin geen annuleringskosten meeverzekerd zijn is het zeker ook aan te raden dit risico te verzekeren.

 

Kan ik ook alleen naar Villa lavanda komen?

Uiteraard! Omdat onze gasten toch veelal uit Nederland en België komen (de Vlamingen zijn toch net in de meerderheid), is het ook gemakkelijker eens een praatje te maken met de andere gasten en met je gastvrouw natuurlijk. In Italiaanse accommodaties ligt dat toch moeilijker omdat men daar vaak alleen Italiaans spreekt en met wat geluk wat (gebroken) Engels.

 

Is Villa Lavanda geschikt als je minder goed ter been bent?

Alle gastenkamers liggen op de eerste verdieping die bereikbaar is via een gemakkelijke brede trap met leuning. Echter met een rolstoel is het niet mogelijk. Het is bijv. wel mogelijk om tijdelijk bijv. een tuinstoel in de douche te zetten als dat gemakkelijker is. In dat geval raad ik aan kamer Mt Lavinia te boeken omdat deze de ruimste badkamer heeft. Om op de veranda te komen naar de ingang is er een trap met 3 heel lange treden, maar eventueel is het ook mogelijk via de achterkant van het huis te komen waar een stenen oprijtje ligt.

 

Hoe vlieg ik naar Puglia?

Het is het handigst om op Bari te vliegen. Brindisi is ook mogelijk, maar dat is ruim een half uur langer rijden.

Er zijn diverse maatschappijen waar je uit kunt kiezen, waaronder Ryanair, Transavia (nu ook Rotterdam-Brindisi in aanvulling op Amsterdam-Bari), Alitalia en Eurowings, maar er zijn ook nog andere maatschappijen, zeker in de zomermaanden.

Je kunt in Nederland, België en Duitsland verschillende luchthavens kiezen.

Voor uitgebreide informatie, kijk hier.

 

Hoe kom ik vanaf het vliegveld naar Villa Lavanda?

Je kunt in Puglia niet zonder (huur) auto. Op deze pagina vind je de route beschrijving van Bari Airport naar Villa Lavanda, maar het gemakkelijkst is om in Google Maps in te geven B&B Villa Lavanda Noci en dan brengt de navigatie je feilloos op 10 meter van de ingang va het huis. Ik raad echt dringend aan om tevoren de kaart van Puglia te downloaden van Google maps, zodat je ook navigatie hebt als er tijdelijk geen verbinding is. Doe je dit niet en ga je met andere navigatiesystemen zoeken en dan bijv. op straat en huisnummer, weet dan dat dit niet werkt op het platteland en dit me al menige slapeloze nacht heeft bezorgd doordat gasten eigenwijs zijn en danken dat hun Nederlandse of Belgische navigatiesysteem en manier van zoeken ook hier wel zouden moeten werken. Het resultaat daarvan is uren zoeken voor de gast en uren opblijven en alsmaar aan de telefoon hangen voor mij.

Op het openbaar vervoer moet je In Puglia niet rekenen buiten de boemeltrein in Noci (rijdt niet op zondag) en de reguliere trein in Gioia del Colle.

 

Waar kan ik een auto huren?

Naar mijn mening is Sunny Cars (link) een vergelijkingssite voor huurauto’s, echt de allerbeste. Je kunt hier huren zonder eigen risico en vaak is een 2e bestuurder (dan hoeft niet altijd dezelfde persoon de Bob te zijn) gratis mogelijk. Je kunt dit instellen bij je zoekcriteria. Er is bovendien altijd 24 uur een Nederlandse hulplijn beschikbaar. Ik raad je aan de link te bewaren voor de toekomst, dan kun je hem blijven gebruiken. Het is niet altijd zo gemakkelijk te bepalen wie de beste is en daarom heb ik dit helemaal voor je uitgezocht. Ook voor jongere bestuurders is het hier vaak nog mogelijk een auto te huren. Ook hier kan op gezocht worden. Heb je geen creditcard of zijn er geen auto’s meer beschikbaar met een beetje een normale huurprijs en eigen risico, kun je me altijd vragen een autoverhuurpunt in Noci voor je te vragen. Hij heeft maar 3 auto’s, maar hier heb ik toch diverse malen gasten uit de brand kunnen helpen.

 

Welke services worden er bij Villa Lavanda aangeboden?

Bij Villa Lavanda zijn diverse zaken inbegrepen, zoals gratis Wi-Fi, een kluisje, gebruik van ochtendjassen, slippers en föhn, strandlakens en het infoboek met veel informatie over de streek.

Voor de volledige lijst, kijk hier

 

Zijn er huisdieren bij Villa Lavanda?

Ja, er zijn  katten en  honden. De honden lopen los, maar zijn absoluut gewend aan de aanwezigheid van gasten. Op het platteland hier heeft iedereen honden. Ze zijn ook je deurbel, want als zij op een bepaalde manier blaffen, geeft dit aan dat er iemand is gearriveerd. Aanbellen doet men hier niet.

Wie zijn de bewoners van Villa Lavanda? Wil je meer weten over mij, de mensen die mij helpen en de huisdieren van Villa Lavanda en andere dieren die je hier kunt spotten? Klik dan hier

 

Wat kan ik verwachten van het ontbijt?

Op alle dagen van de week, is er een heerlijk en uitgebreid ontbijt inbegrepen, dat elke dag gevarieerd wordt. Huisgemaakte marmellades en hartig beleg, eieren, fruit en yoghurt en iedere dag weer anders.  Bij Villa Lavanda niet alleen zoetigheden! Bij boeking vragen we ook naar je ontbijtwensen. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met je ontbijtwensen zoals lactosevrij of vegetarisch.  Meestal wordt het ontbijt op de overdekte veranda opgediend.

 

Moeten we altijd weg om uit eten te gaan?

Mijn dochter Dita en haar man Giuseppe  zitten op nog geen 150 m. met hun Agriturismo restaurant Masseria La Mandra.   De afstand is 5 minuten lopen over de eigen weg. Het voordeel is dat je ’s-avonds niet meer weg hoeft en een lekker glaasje wijn kunt drinken omdat je niet meer behoeft te rijden.  Ze zijn niet alle dagen geopend,  maar toch zeker op de zondagmiddag en nog enkele dagen per week voor de lunch in de maanden april – juni en september – oktober. Eet je vegetarisch, laat het ze dan weten, want dat doen wij zelf ook.

Op 1,5 km. zit Masseria Vecchia Mastro Marco en daar kun je op   zaterdag en op zondagmiddag  eten.  Je eet ook hier heerlijk en desgewenst kan ik al voor je aankomst bij één van deze 2 (of allebei) reserveren.

Is er een beetje keuze aan restaurantjes?

In en rond Noci zitten er 51, dus keus te over. Op je kamer vind je een lijst van aanbevolen restaurantjes, zowel voor Noci als voor andere aanbevolen plaatsen. Je vindt er ook een gids met wijngoederen waar je kunt proeven en kopen.

 

Vegetarisch eten, lukt dat?

Als je in je ontbijtformulier aangeeft dat je vegetariër bent, houd ik daar absoluut rekening mee. Zelf eet ik ook vrijwel vegetarisch. Heel af en toe vis. In de meeste restaurantjes lukt dat ook prima hoor, zeker als je het aangeeft, kunnen ze een gerecht vaak wat aanpassen en ook bij de antipasti even aangeven.

 

Zijn kinderen welkom in Villa Lavanda?

Nee, we zijn Adults only.  Je kunt dus in alle rust van je vakantie genieten, zonder dat er kleine kinderen rond rennen.  Alleen als een familie alle kamers boekt zijn kinderen vanaf 6 jaar van harte welkom in Villa Lavanda.

Kan ik hulp verwachten bij ziekte of een ongeval?

Jazeker, dat is het voordeel van logeren bij land/taalgenoten. Uiteraard kun je op me rekenen.

 

Wat is de gang van zaken als gast?

Je krijgt een sleutel en kunt dus naar believen gaan en komen. Kom je laat aan of komen wij later dan jullie aan, dan hebben we een sleutelkluisje bij de gasteningang. Rondom het huis blijft alle verlichting branden tot 01.00 uur ‘s-nachts, zodat het gemakkelijk thuiskomen is. Neem af en toe ook eens de tijd een paar uur de tijd om “thuis te blijven”. Er staan je 3 veranda’s ter beschikking en we hebben een erg mooie tuin. Denk aan lezen, zonnen, kopje koffie of thee die je zelf kunt maken in de guestlounge, een fles wijn of spumante soldaat maken nadat je in het dorp een pizza hebt gegeten.

 

Is er gegarandeerd een plaatsje voor me om te parkeren?

Parkeren is op eigen terrein en dat is gemakkelijk, je hoeft nooit naar een parkeerplaatsje te zoeken. Ook als je een (motor) fiets hebt, kunnen we daar een veilige stalling voor vinden.

 

Zijn al je vragen beantwoord en wil je graag boeken?

 

 

 

 

 

Staat je vraag er niet bij of zijn zaken nog onduidelijk, stel hem dan hier aan mij.

Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden en als het dringend is, kun je altijd even bellen of een WhatsAppje sturen.tel. +390804949904 (vaste telefoon) en +393356947038 mobiel en WhatsApp.

 

Terug naar boven