Het ontbijt op de overdekte veranda

 

 

 

 

 

 

 

logeren bij Nederlanders op het platteland van Puglia

 

 

 

 

 

 

 

  Oase van rust

Welkom bij Bed & Breakfast Villa Lavanda

 

Gelegen op het glooiende platteland van Puglia is Villa Lavanda het perfecte uitgangspunt om een groot deel van de streek te verkennen. Ik ben Jenny, je Nederlandse gastvrouw en woon sinds april 1997 in Puglia. Derhalve kan ik je veel over de streek kan vertellen.  

Ik heb een Infoboek over Puglia gemaakt met uitstappen die mogelijk zijn vanuit Villa Lavanda:  bijzondere excursies, de mooiste stranden en de lekkerste restaurantjes. Je hoeft je niet voor te bereiden, want mijn boek gaat je gids in Puglia zijn. 

Bij ons een heerlijk uitgebreid  ontbijt, zoet en hartig, gebruik van badjassen en slippers, haardroger en strandlakens etc. Dit zodat je minder bagage hoeft mee te nemen. Kijk hier voor alle inbegrepen services.

Ik heet je graag welkom in dit mooie stukje Italië. Arrivederci in Puglia!

Wil je al vast wat van de sfeer proeven, kijk dan hier.

Villa Lavanda de kamers

Wil je weten of er voor jou nog een B&B kamer beschikbaar is, kijk dan hier.
Je kunt natuurlijk ook altijd even contact opnemen of een Whatsappje sturen.

 

klik op de foto om naar de betreffende kamer te gaan

 

 Het Ontbijt

 

ontbijt met vers geperst bij B&B Villa Lavanda

We vragen tevoren naar je wensen en het ontbijt is iedere dag anders. Je kunt kiezen uit koffie of thee.  In het seizoen is er vers geperst sinaasappelsap van nabij gelegen citrusgaarden en buiten het seizoen is er water met citroenschijfjes. Verder vers fruit, eieren op verschillende manieren klaargemaakt, brood en cornetti, yoghurt en ontbijtgranen, huisgemaakte marmelade, kaas en vleeswaren. Het ontbijt wordt meestal opgediend op de overdekte veranda en is altijd een fijn startpunt van je dag hier in Puglia. Ben je vegetariër of heb je een dieet? Je kunt het kwijt in het ontbijtformulier.

Het ontbijt is het moment dat ik graag hoor hoe je vorige dag was en wat de plannen voor deze dag zijn. Je kunt mij natuurlijk altijd aanspreken voor hulp bij je plannen. Als je terugvlucht erg vroeg is of je hebt een vroege uitstap, kun je me ook (mits tijdig kenbaar gemaakt) vragen een meeneem ontbijt voor je te maken.

 

 

Waarom boeken bij Villa Lavanda

Als je rechtstreeks bij ons boekt, krijg je vanaf 3 nachten een oplopende korting over de gehele duur. Bij aankomst word je verwelkomt met een drankje om even bij te komen van het reizen en iedere dag begint met een fantastisch ontbijt op de overdekte veranda. Ik woon al sinds 1997 in Puglia en kan je derhalve veel vertellen over de streek. Op je kamer vind je mijn infoboek over Puglia met de leukste plaatsen, de stranden aan de Adriatische- en Ionische Zee en de aanbevolen restaurantjes. Er is nu ook een aparte gids voor vegetarische en veganistische restaurantjes buiten de gewone een gids met aanbevolen restaurantjes in Noci en wijde omgeving.  Als je in Puglia een huis wilt kopen kan ik je daarbij ook helpen vanaf het zoeken tot het passeren bij de notaris. Klik hiervoor  op Je Droomhuis in Puglia en van daaruit kun je doorklikken naar 38 nu te koop staande huizen in Puglia.

Kijk hier voor meer redenen.

In de regio zijn vele activiteiten en excursies te boeken.

Mijn topper is en blijft de excursie dolfijnen spotten vanuit Taranto. Bedenk wel dat je deze i.h.a. ver te voren moet boeken, want er is veel belangstelling voor.

Een nieuwe is een excursie in de zeegrotten van Polignano. Informatie hier verkrijgbaar en in mijn Pugliaboek.

Centraal gelegen

Zoals je op onderstaand kaartje ziet, is Villa Lavanda heel centraal gelegen. Een uurtje rijden vanaf vliegveld Bari en heel eenvoudig te bereiken. Vanaf Vliegveld Brindisi een half uurtje langer. Soms maakt de kortere route naar Eindhoven of een ander vliegveld vanuit je vertrekpunt dit toch interessant. Heel gemakkelijk aan te rijden voor uitstappen zijn Bari, Taranto, Polignano a Mare, Monopoli en alle stranden zuidelijk daarvan, Ostuni, Alberobello, Cisternino, Ceglie Messapica en vele andere interessante plaatsen. Matera slechts 45 min. vanaf vertrek hier en ook Martina Franca en de Itrie Vallei heel goed te bereiken. Alberobello op maar 17 km. en Locorotondo is van daar uit ook heel dichtbij. Download voor vertrek de kaart van Puglia in je telefoon of navigatie en voer al vast B&B Villa Lavanda te Noci in en je gaat hier zonder stress komen. Je hebt altijd een huurauto nodig in Puglia, niet alleen bij ons, maar in het algemeen. Voor een aanbeveling voor de beste vergelijkingssite voor autohuur, zie onder aan deze pagina.

Fietsen in Puglia

We hebben fietsen te huur, maar alleen voor wie bij ons logeert en voor tenminste 2 dagen 2 fietsen bij ons huurt. In geval je alleen komt om te fietsen kunnen we je afhalen bij het treinstation in Gioia del Colle of de boemeltrein in Noci en in Noci zit ook een man die tegen redelijke prijzen, ook zonder creditcard, auto’s verhuurt.  Het is op zich heel goed mogelijk om de omgeving per fiets te verkennen, de afstanden die je kunt bereiken zijn natuurlijk minder groot, maar je komt ook op plaatsen waar anderen niet komen. Vooraf bestellen is absoluut noodzakelijk en in de maanden juli en augustus niet mogelijk omdat het te warm is om te fietsen.

Nieuws van B&B Villa Lavanda en uit de regio

 

Adults only welkom bij B&B Villa Lavanda in Puglia

Sinds enkele jaren is B&B Villa Lavanda Adults Only. Hiermee garanderen we de rust van onze gasten en nu zijn dus alle gasten minimaal 18 jaar.  Dit tenzij een familie alle 3 de kamers boekt.  

 

 

Samenwerking met de buren

Bruiloft in Puglia

We hebben 3 tweepersoonskamers. 2 met bed van 1.60 x 2.00, waarvan één met extra bed van 0.90 x 2.00 en één met een bed van 1.40 x 2.00.  Ben je met een groter gezelschap is dit mogelijk in samenwerking met de buren gelegen op 150 meter van hier op dezelfde privé-weg. Als er bij ons geen beschikbaarheid meer is of niet genoeg kamers beschikbaar zijn, dan vraag ik het aan mijn kleinzoon Pierre die daar de boekingen beheert.  

Het Agriturismo restaurant van Masseria La Mandra  van mijn dochter Dita en haar man Giuseppe ligt op 150 meter van B&B Villa Lavanda. Het is zoals alle Agriturismi,  niet doorlopend geopend en zal in de zomer vaker open zijn dan in de wintermaanden. Dit stelt je in de gelegenheid om lopend uit eten te gaan en allemaal een glaasje te kunnen drinken. In het voorjaar tot eind juni en vanaf eind augustus tot eind oktober ontvangen ze op donderdag en soms ook op dinsdag een groep Amerikaanse fietsers die er voor de lunch een gezond menu hebben (zonder pasta) met veel antipasti.  Op verzoek kun je op die dagen ook lunchen bij La Mandra met hetzelfde menu. Uiteraard kom je dan apart van de groep te zitten.

Met diëten zoals glutenvrij, vegetarisch, pescotarisch en veganistisch kan zowel hier als in het restaurant rekening gehouden worden. Het is wel handig dit even tevoren te melden.

Staat jouw droomhuis in Puglia?

Kijk hier voor meer informatie.

Klik op Je Droomhuis in Puglia.
Daar vind je veel wetenswaardigheden over het hebben van een 2e woning in Puglia of zelfs verhuizen naar onze mooie streek, hetgeen je ook nog eens veel belastingvoordeel kan opleveren. Aldaar kun je doorklikken naar 38 nu (oktober 2023) te koop staande huizen in alle prijsklassen.

De nieuwste trend: nu de huizenprijzen torenhoog zijn in Nederland ja huis daar verkopen en voor het verschil tussen hypotheek en verkoopprijs hier en huis kopen zonder hypotheek. Hier is dan wel enige haast geboden, want er is een kentering in de huizenprijzen in Nederland. Bijna iedereen kan nu online werken en daarmee wordt het ook voor werkenden een haalbare kaart vanuit Puglia je werk in Nederland of België te doen. Ook kan het mogelijk zijn om je huis in Italie te financieren uit de overwaarde van je huis in Nederland.

Natuurlijk kun je ook een huis kopen voor de vakanties, alleen of samen met anderen. Als je het wilt verhuren in periodes dat je er niet zelf verblijft kun je een extra inkomstenbron realiseren. Dit brengt een stuk meer op dan je geld op de bank zetten en straks ook een stukje extra pensioen of juist de plaats waar je je gepensioneerde leven gaat doorbrengen. Vergeet niet dat als je je definitief in Puglia vestigt je gedurende 10 jaar lang slechts een flattax van 7% over je buitenlandse pensioen hoeft te betalen mits je nieuwe woonplaats in een dorp in Puglia met minder dan 20.000 inwoners is gelegen.

Vroegboekkorting tot 1 maart van ieder jaar,

maar dat valt dit jaar net voor het weekend, dus we geven  ’t dit jaar t/m zondagavond 3 maart 11.59:

Alle kortingen gelden over de gehele duur van het verblijf en als je uiterlijk 29 februari rechtstreeks bij ons  boekt voor een verblijf van tenminste 7 nachten voor het komende jaar, krijg je een extra korting van 5%. Die korting moet ik handmatig toevoegen.

 

RYANAIR MAAKT DE TICKETS DUURDER:

Minder vluchten en duurdere tickets: Ryanair waarschuwt voor wijzigingen vluchten zomer 2024

Vrijwilliger gevraagd winter 2023/24

We willen graag de badkamers opknappen die bij de gastenkamers horen. Ben jij dus een handige klusser en kun je goed tegelen: dan willen we je graag hier hebben als vrijwilliger en dat liefst gedurende februari, maart t/m de eerste week van april.

Ook zoeken we weer iemand voor de zomermaanden in 2024. Liefst iemand die de hele periode kan.

 

Het museum Marta in Taranto:

Klik hier voor de Engelstalige versie van de website van het museum

Schitterend glas in Museo Marta
Een fantastische Archeologisch museum met vooral vondsten uit de tijd van het Groot-Griekse Rijk.

Je kunt er wel en hele dag doorbrengen en ze blijven tussen de middagpauze geopend. In de drukkere maanden moet je online een tijdslot vastleggen, dat was nu niet nodig. Hoe mooi het ook is, na een aantal uren krijg je toch honger, stevige honger eigenlijk en we wilden er niet te ver voor lopen. De kleinzoons hadden een nogal onooglijke pizzeria uitgezocht op 70 meter van het museum. Tafeltjes buiten zonder kleedjes en nogal kaal allemaal. Aan een dame gevraagd die er een winkel vrijwel naast had of er niet wat beters in de directe omgeving was. Nee, zei ze, je eet daar een heerlijke pizza. Nou bij dat plastic bestek had ik al gauw een paar tanden van de vork gesneden en  je eet er dus beter je pizza op de Italiaanse wijze: de 4 parten gewoon in je handen nemen en enigszins naar elkaar toevouwen. Dat werkt stukken beter. We hadden 4 pizza’s, 2 kleine biertjes en 2 water en waren 25 euro kwijt met zijn allen en de pizza’s waren werkelijk heerlijk!

Museo Marta Taranto Voorwerpen uit de Griekse periode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandelen in Puglia

Regionaal park terra delle gravina Wandelen vanuit B&B Villa Lavanda

Schitterende foto’s van hiking mogelijkheden hier in de buurt. Ik ben druk met de site en andere zaken en geen ervaren wandelaar. Ben jij/zijn jullie die ervaren wandelaar(s) en birdwatchers, meld je dan maar bij Villa Lavanda. Je krijgt 40% korting op je verblijf onder voorwaarde dat je over de diverse mogelijkheden van wandelen en van birdwatching een stuk  gaat schrijven voor de website, een gidsje voor andere wandelaars. 

 

 

 

 

 

Je vlucht geannuleerd of verplaatst, kijk hier voor je rechten.

 

Huurauto in Puglia:

De afgelopen 2 jaar was er, vooral in het hoogseizoen, flink schaarste op het gebied van huurauto’s.

Ook als je een autohuur Frankrijk, Engeland, Ierland, Spanje, Amerika, Duitsland, zelfs Nederland nodig hebt, raden we je Sunny ten zeerste aan. Klik hier voor een link.

Dit kwam omdat de verhuurmaatschappijen  nadat ze in het eerste coronajaar bleven zitten met hun nieuw bestelde verhuursauto’s, in 2021 en 2022 flink minder nieuwe auto’s hebben aangeschaft. Ons advies luidt dan ook: wil je zeker zijn van een huurauto? Wacht dan niet met reserveren, maar maak de reservering zodra de vakantieplannen bekend zijn. De Flexservice is ook weer inbegrepen en je kunt profiteren van de voordelen om tot 1 uur voor de ophaaltijd  gratis te annuleren. Dankzij de Flexservice kan zonder het specificeren van de reden – geannuleerd worden.  Nieuw is dat annuleringstermijn verder is versoepeld tot 1 uur voor huuraanvang. De huurder zit na de reservering nergens aan vast en is er maximale flexibiliteit!  Nieuw 2023: voorkom dat je doordat je vlucht vertraging hebt je huurauto niet meer krijgt en ook je geld niet: geef bij het reserveren je vluchtnummer op, zet de aanvangstijd van de autohuur niet te kort na aankomst  en neem ingeval van vertraging contact op, dus zorg dat je een contactnummer bij je hebt.

Je beste optie:

All-in autohuurformule
Geen gedoe ter plaatse
  • Extra WA dekking van 7,5 miljoen EUR
  • Alle verzekeringen inbegrepen
  • Terugbetaling eigen risico inclusief
  • Vergoeding glas-banden-bodem-dakschade 
  • Sunny2go reisassistent bij iedere boeking
  • Kosteloos annuleren tot 1 uur voor huuraanvang met de gratis Flexservice

auto huren in Puglia

Voor meer info over de voorwaarden van Sunny Cars, naar onze mening de beste autohuur vergelijkingssite,  kijk hier

Wil je gelijk boeken bij Sunny Cars, klik dan hier. Het is tegenwoordig ook mogelijk via de app al voor aankomst in te checken.

 Gelijk boeken: klik dan hier.

Denk ook aan online inchecken en de mogelijkheid te kiezen van geen Waarborg, die maakt dat je ook als je geen creditcard hebt of dat je limiet anders te snel bereikt is, te boeken zonder een creditcard. Deze mogelijkheid is ook in Bari beschikbaar.

 

Grotere bestedingslimiet op je creditcard tijdens de vakantie

 

Dat kan heel handig zijn bijv.  omdat voor je huurauto al een flink bedrag geblokkeerd wordt. Kijk hier 

 

Matera een schitterende stad

 

Matera een juweel van een stadDeze mooie oude stad is vanaf Villa Lavanda maar 45 minuten rijden en zal dit jaar zeer in de belangstelling staan omdat deze stad Culturele Hoofdstad van Europa was in 2019. Matera is echt een dag van je vakantie waard is met haar grotwoningen, oude kerken en fresco’s!

In de afgelopen jaren vonden hier ook opnames plaats voor de nieuwe Bondfilm, waarvan de première inmiddels geweest. Slechts 45 minuten naar Matera en een schitterende stad om te bezoeken en kijken of je de plaatsen uit de James Bondfilm herkent.

 

 

 

 

 

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

 

 

Terug naar boven