Eten in Puglia

Over eten kunnen de Italianen heel lang praten en nog liever voegen ze de daad bij het woord. Eten is hier in Puglia een heel belangrijke zaak en ze zijn erg gesteld op hun eettradities en familierecepten. De Pugliese keuken is een heel eerlijke keuken met goede ingrediënten. Het lekkerste in mijn ogen dat Puglia te bieden heeft zijn de gemengde antipasti. Je krijgt dan een keur aan kleine gerechtjes en dat zijn er soms zoveel dat je als je nog een koffie en een nagerecht neemt, gewoon genoeg gegeten hebt.

Laten we eerst beginnen met uit eten gaan en dan met name de dichtst bijzijnde mogelijkheden vanuit B&B Villa Lavanda:

 

De Pugliese keuken

 

 

Een heel eerlijke keuken en er zijn ook plaatselijke wijnen. Alleen al in Noci meer dan 51 restaurantjes en pizzerie. Op je kamer vind je ze in de Infomap, maar er ligt ook een apart mapje met alle aanbevolen restaurantje. Er is ook een special met veganistische  en vegetarische restaurantjes.

 

Mogelijkheden op korte afstand:

Masseria La Mandra

 

Agriturismo Masseria La Mandra Eten om de hoekBij onze buren, Agriturismo Masseria La Mandra, kun je op zondagmiddag een Pugliese lunch eten. Je kunt er gewoon naar toe lopen over de eigen weg en hebt max. 5 minuten nodig om te arriveren.  Hier zwaait mijn dochter Dita de scepter en ze zijn, zoals de meeste Agriturismi, niet alle dagen van de week geopend. In ieder geval de zondagse lunch en waarschijnlijk ook op vrijdag- en zaterdagavond.  Het grote voordeel is dat je beiden een glaasje kunt drinken, want daarna hoef je alleen nog langs de eigen weg naar huis te schuifelen en vervolgens lekker uit te rusten op je kamer of op de veranda. Je kunt hier zeker ook goed terecht voor een vegetarische maaltijd. Wel even tevoren melden. Ze zijn bezig aan een make over van het restaurant en openen eind januari 2023 weer.

 

 

Masseria Vecchia Mastro Marco

 

Een mooie plaats en rustig gelegen op het platteland van PugliaOp 1,5 km. rijden van Villa Lavanda Masseria Vecchia Mastro Marco, waar je op zaterdag en   ook de zondagse lunch kunt eten. Ook hier kun je goed aangeven dat je geen vlees en/of vis eet en je krijgt altijd een goede uitleg bij de gerechten.

Bespreken kan via het ontbijtformulier of via een smsje aan Carla: +39 338 81432. Zeker ook een heel goede mogelijkheid.

In Noci  en directe omgeving zitten een keur van restaurantjes en pizzeria’s, in totaal 51 stuks.

Een selectie hieruit en ook in omliggende en te bezoeken plaatsen gelegen restaurants vind je in onze lijst van aanbevolen restaurantjes op je kamer.

 

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda

Terug naar boven