Eten in Puglia

Over eten kunnen de Italianen heel lang praten en nog liever voegen ze de daad bij het woord. Eten is hier in Puglia een heel belangrijke zaak en ze zijn erg gesteld op hun eettradities en familierecepten. De Pugliese keuken is een heel eerlijke keuken met goede ingrediënten. Het lekkerste in mijn ogen dat Puglia te bieden heeft zijn de gemengde antipasti. Je krijgt dan een keur aan kleine gerechtjes en dat zijn er soms zoveel dat je als je nog een koffie en een nagerecht neemt, gewoon genoeg gegeten hebt.

Laten we eerst beginnen met uit eten gaan en dan met name de dichtst bijzijnde mogelijkheden vanuit B&B Villa Lavanda:

 

De Pugliese keuken

 

 

Een heel eerlijke keuken en er zijn ook plaatselijke wijnen. Alleen al in Noci meer dan 51 restaurantjes en pizzerie. Op je kamer vind je ze in de Infomap, maar er ligt ook een apart mapje met alle aanbevolen restaurantje.

 

Mogelijkheden op korte afstand

Het is nu ook mogelijk om bij Villa Lavanda een diner te bestellen met plaatselijke gerechten. Dit bestaat uit antipasti, primo en secondo + fruit, nagerecht en koffie, water en een fles wijn per 2 personen. Het diner wordt ‘s zomers opgediend op de overdekte veranda of naar wens binnen in de soggiorno en in het voor- en najaar wordt het opgediend binnen in de soggiorno en kost per persoon 35 euro.

Het voordeel is dat je ’s-avonds niet meer weg hoeft en een lekker glaasje wijn kunt drinken omdat je niet meer hoeft te rijden. Het is een verrassingsdiner  met verse producten van het seizoen. Je kunt aangeven wat je niet wilt eten: vlees, vis of schaal- en schelpdieren of inktvis. Op bepaalde feestdagen is er een uitgebreider diner en zijn de kosten 50 euro per persoon. Ook erg handig om een diner te bestellen op dag van aankomst of vertrek. Je kunt op alle weekdagen, op verzoek, een diner krijgen. Het is ook mogelijk om een uitgebreid diner te bestellen met eventueel taart, spumante en bloemen. Leuk voor een speciale gelegenheid of om je partner te verrassen.

Kookworkshop: het is nu mogelijk bij ons een kookworkshop te bespreken. Kijk hier voor meer informatie.

 

Masseria La Mandra

Agriturismo Masseria La Mandra Eten om de hoekBij onze buren, Agriturismo Masseria La Mandra, op 100 meter lopen over de eigen privé weg, kun je op zondagmiddag een Pugliese lunch eten. Je kunt er gewoon naar toe lopen over de eigen weg en hebt max. 5 minuten nodig om te arriveren. Je eet er een vast menu met vele gangen en ook de wijn is inbegrepen. De kosten zijn ongeveer 32 euro per persoon. Je krijgt veel te eten en doet er goed aan om heel weinig of geen brood te eten bij de maaltijd, want anders haal je het einde niet! De maaltijd duurt gemiddeld van 13.00 uur tot 17.30 en het grote voordeel is dat je beiden een glaasje kunt drinken, want daarna hoef je alleen nog langs de eigen weg naar huis te schuifelen en vervolgens lekker uit te rusten op je kamer of op de veranda.

 

 

Masseria Vecchia Mastro Marco

B&B Villa Lavanda Puglia eten bij Agriturismo Mastro MarcoOp 1,5 km. rijden van Villa Lavanda Masseria Vecchia Mastro Marco, waar je op vrijdagavond, zaterdagmiddag- en avond en  ook de zondagse lunch kunt eten. Alleen de zondags lunch heeft een vast menu, de andere dagen is het a la carte.

Je vindt Masseria Vecchia Mastro Marco als je richting Noci rijdt door de eerste weg rechtsaf te nemen “il Canton del Tuono”. Na plm. 100 meter is er een vork en je neemt de rechterkant daarvan en dan rij je er zo op af. Je kunt hier eten op vrijdag- en zaterdagavond en zaterdag- en zondagmiddag. Op zondagmiddag is het dezelfde formule als bij La Mandra en de andere maaltijden zijn alla carte. Bespreken kan via het ontbijtformulier of via een smsje aan Carla: +39 338 81432. Onze gasten en wij zijn heel enthousiast over dit restaurant waar je altijd vriendelijk ontvangen wordt en het eten heel goed is. Een modernere versie van de Pugliese keuken.

 

In Noci  en directe omgeving zitten een keur van restaurantjes en pizzeria’s, in totaal 51 stuks.

Een selectie hieruit en ook in omliggende en te bezoeken plaatsen gelegen restaurants vind je in onze lijst van aanbevolen restaurantjes op je kamer.

 

 

Reserven bij B&B Villa Lavanda