Eten in Puglia

Over eten kunnen de Italianen heel lang praten en nog liever voegen ze de daad bij het woord. Eten is hier in Puglia een heel belangrijke zaak en ze zijn erg gesteld op hun eettradities en familierecepten. De Pugliese keuken is een heel eerlijke keuken met goede ingrediënten. Het lekkerste in mijn ogen dat Puglia te bieden heeft zijn de gemengde antipasti. Je krijgt dan een keur aan kleine gerechtjes en dat zijn er soms zoveel dat je als je nog een koffie en een nagerecht neemt, gewoon genoeg gegeten hebt.

Laten we eerst beginnen met uit eten gaan en dan met name de dichtst bijzijnde mogelijkheden vanuit B&B Villa Lavanda:

Masseria La Mandra Noci - heerlijk eten naast B&B Villa Lavanda

Bij onze buren, Agriturismo Masseria La Mandra kun je op zondagmiddag een Pugliese lunch eten. Je kunt er gewoon naar toe lopen over de eigen weg en hebt max. 5 minuten nodig om te arriveren. Je eet er een vast menu met vele gangen en ook de wijn is inbegrepen. De kosten zijn ongeveer 32 euro per persoon. Je krijgt veel te eten en doet er goed aan om heel weinig of geen brood te eten bij de maaltijd, want anders haal je het einde niet! De maaltijd duurt gemiddeld van 13.00 uur tot 17.30 en het grote voordeel is dat je beiden een glaasje kunt drinken, want daarna hoef je alleen nog langs de eigen weg naar huis te schuifelen en vervolgens lekker uit te rusten op je kamer of op de veranda.

Agriturismo Masseria Vecchia Mastro Marco heerlijk eten op 1,5 km van B&B Villa Lavanda

Op ongeveer 1,5 km van Villa Lavanda zit het Agriturismo Restaurant  Masseria Vecchia Mastro Marco. Je vindt dit als je richting Noci rijdt door de eerste weg rechtsaf te nemen “il Canton del Tuono”. Na plm. 100 meter is er een vork en je neemt de rechterkant daarvan en dan rij je er zo op af. Je kunt hier eten op vrijdag- en zaterdagavond en zaterdag- en zondagmiddag. Op zondagmiddag is het dezelfde formule als bij La Mandra en de andere maaltijden zijn alla carte. Bespreken kan via het ontbijtformulier of via een smsje aan Carla: +39 338 81432. Onze gasten en wij zijn heel enthousiast over dit restaurant waar je altijd vriendelijk ontvangen wordt en het eten heel goed is. Een modernere versie van de Pugliese keuken.

   
   

In Noci  en directe omgeving zitten een keur van restaurantjes en pizzeria’s, in totaal 51 stuks.

Een selectie hieruit en ook in omliggende en te bezoeken plaatsen gelegen restaurants vind je in onze lijst van aanbevolen restaurantjes op je kamer.