Workshops

 

Tijdens je verblijf in B&B Villa Lavanda heb je keuze uit de volgende workshops:

 

De Pugliese keuken

 

 

Het is mogelijk een kookworkshop Pugliese keuken  te volgen met aansluitende lunch of diner. Je leert niet alleen enkele gerechten te maken, maar ook meer over de Pugliese keuken de regionale passie voor eten en wijn. Je leert meer over de technieken en ingrediënten van de traditionele Pugliese recepten. Tijdens de workshop worden seizoensproducten gebruikt van hoge kwaliteit. De workshop wordt gegeven door mijn dochter Dita, evt. samen met haar man Giuseppe bij Villa Lavanda of Masseria La Mandra.

 

Het is nu ook mogelijk om bij Villa Lavanda een diner te bestellen met plaatselijke gerechten. Dit bestaat uit antipasti, primo en secondo + nagerecht of fruit en koffie, water en een fles wijn per 2 personen. Het diner wordt ‘s zomers opgediend op de overdekte veranda of naar wens binnen in de soggiorno en in het voor- en najaar wordt het opgediend binnen in de soggiorno en kost per persoon 35 euro. Het voordeel is dat je ’s-avonds niet meer weg hoeft en een lekker glaasje wijn kunt drinken omdat je niet meer behoeft te rijden.

Het is een verrassingsdiner  met verse producten van het seizoen. Je kunt aangeven wat je niet wilt eten: vlees, vis of schaal- en schelpdieren of inktvis. Op bepaalde feestdagen is er een uitgebreider diner en zijn de kosten 50 euro per persoon. Ook erg handig om een diner te bestellen op dag van aankomst of vertrek. Je kunt op alle weekdagen, mits tijdig verzocht, een diner bestellen. Het is mogelijk om voor een speciale gelegenheid een extra feestelijk diner te bestellen. Evt. aangevuld met Spumante, bloemen en taart.

 

Tin Punching of Tin Piercing

 

 

 

Het verschil is eenvoudig gezegd: Piercing betekent gaatjes en Punching alleen deukjes. Denk bij Piercing maar aan een ouderwetse zelfgemaakte nootmuskaat rasp of, hier op het platteland nog veelvuldig in gebruik: een zelfgemaakte grote kaasrasp met een houten opvangdoos er onder.

 

 

Hoe ik het leerde

 

Voor de make-over van kamer Mt Lavinia heb ik de voor mij nieuwe technieken van Tin Piercing en Tin Punching geleerd. Oude  technieken uit de tijd van de  pioniers op het Amerikaanse platteland uit een tijdperk zonder koelkasten. Ze zaten toen als panelen in kasten waarin etenswaren werden bewaard en werden vaak letterlijk van plat geslagen blikken gemaakt. De originele oude meubeltjes zijn nu heel veel geld waard. Het doel was lucht te laten circuleren en de etenswaren (bijv. taarten) af te laten koelen, zonder dat er  insecten of muizen bij konden. Het worden dan ook wel Pie Safes genoemd.

 

De Workshop

 

Het is nu mogelijk bij mij een workshop te volgen in de beginselen van deze technieken en huiswaarts te keren met je eerste zelfgemaakte Tin Piercing of -Punching paneel en er wellicht in de toekomst nog vele te maken. Als je een handige Doe Het Zelver bent, kun je na deze workshop zelf zo’n meubel in oude stijl maken. Maar ze zijn ook in een modern interieur goed in te passen en vaak ook, zoals ik heb gedaan, in een bestaand meubel. De techniek kan ook voor andere decoratieve doeleinden toegepast. De workshop geef ik zelf bij Villa Lavanda.

 

Workshops op het gebied van paarden

 

 


Deze zullen mogelijk zijn vanaf 2020 en evt. ook de mogelijkheid tot paardrijden, bijv. in het bos achter Masseria La Mandra. Zou je daar belangstelling voor hebben? Laat het ons eens weten a.u.b.

 

Workshops Algemeen

 

Het is mogelijk meerdere workshops in één of meerdere categorieën te boeken en evt. een programma op maat overeen te komen. De duur van de workshops is steeds 2,5 – 3 uur + (indien van toepassing) volgende maaltijd.  De kosten zijn € 85,00 per persoon. Als er maar één deelnemer is, wordt het een privéles en kost dit € 170,00. Bij meer dan 2 personen zal de workshop iets langer duren. Als je meerdere workshops bij ons volgt, krijg je 5 euro korting per persoon op alle workshops. Belangrijk is dat je tijdig boekt, zodat we e.e.a. goed kunnen plannen. In principe kunnen workshops zowel in de morgen als in de middag plaats vinden.

Boek nu je verblijf in Villa Lavanda en voeg je workshops toe.