Sagra’s en andere evenementen

 

 

Het is niet uitputtend, want er is altijd wel iets gaande. Wil je zelf even kijken wat er gaande is in de buurt tijdens jou verblijf kijk dan even op de Tacco del Bacco. Daar vind je niet alleen sagra’s, maar ook tentoonstellingen, concerten etc.

Voor de komende tijd :

Sowieso iedere 2e zondag van de maand de antiek- en curiosamarkt in Ostuni en dan kun je gelijk deze prachtige plaats bekijken en evt. in de middag nog naar het strand gaan.

Iedere 3e zondag van de maand is deze gezellige en interessante markt in Martina Franca. Dat is een heel leuke plaats aan de rand van de Itrie Vallei, bekend om zijn vele verspreid staande trulli. Als je langs de oude weg van Noci naar Martina er naar toe rijdt, kan je dag al niet meer stuk.  De markt is altijd gezellig en interessant en vindt dit evenement plaats tijdens jouw verblijf is het zeker de moeite waard  deze te bezoeken. Er zitten enkele leuke restaurantjes in Martina, het Byzantijnse mozaïek, het Palazzo Ducale, waarvan je de bovenverdieping met vele wand- en plafondschilderingen kunt bezoeken en natuurlijk kun je het evt. combineren met een tocht door de Itrie Vallei.

10 en 11 november Bacco Nelle Gnostre in Noci. Dit is het Festival van de nieuwe wijn en de geroosterde kastanjes. Inmiddels zo bekend dat men niet alleen vanaf honderden kilometers hier uit de streek er met hele bussen op af komt, maar men komt ook uit het buitenland. De auto’s blijven buiten het dorp en er rijd een pendelbus. Uiteraard ook veel traditionele muziek en dans op dit Festival.

Je kunt ook altijd zelf even kijken op Il Tacco Del Bacco.