Huurauto

Met korting voor onze gasten:

Na het boeken bij B&B Villa Lavanda krijg je een link voor autohuur met korting

Je kunt hier niet zonder (huur) auto en we hebben ons ten behoeve van onze gasten verdiept in dit onderwerp. Velen letten alleen op de huurprijs, maar helaas, dan zie je vaak over het hoofd dat je ook nog een flink eigen risico hebt. Soms ook wordt men bij het afhalen van de auto alsnog onder druk gezet om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Het is aan te raden om alles tevoren goed geregeld te hebben en te weten waar je aan toe bent, zodat je niet op de luchthaven nog eens op kosten gejaagd wordt. Dat is geen leuk begin van de vakantie. Heel gebruikelijk is een eigen risico van 900 euro bij cascoschade en 1.700 euro ingeval van diefstal van de auto. Dit kan per verhuurmaatschappij verschillen. Schade aan de onder- en bovenkant van de auto en ruitschade en schade aan banden e.d. zijn in het algemeen helemaal uitgesloten en dus voor rekening van de huurder. Wij hebben met Holidaycars (een vergelijkingssite voor huurauto’s) een overeenkomst gesloten voor onze gasten zodat deze 5% extra korting krijgen.  De link voor de korting krijg je na boeking bij ons. We raden je aan om sowieso te kiezen voor afhalen met een volle tank en inleveren met een volle tank. Net voor de luchthaven, als je al van de rondweg bent afgeslagen, is een benzinepomp. Er zijn er ook diverse op weg naar de rondweg langs de SS 100 Taranto-Bari. Bij Holidaycars kun je het eigen risico verzekeren tot 750 euro voor een prijs van 5,67 per dag, maar dan heb je nog steeds 150 euro eigen risico bij cascoschade en 950 euro bij diefstal van de auto en is schade aan ruiten e.d. uitgesloten. Je herverzekert het eigen risico, maar bij het afhalen van de auto wordt dit wel geblokkeerd op je creditcard. Bij schade vergoedt de verzekering dit aan de verhuurmaatschappij. Wil je zeker zijn dat je niet met een gepeperde rekening blijft zitten, raden we je dan ook aan om voor 10,49 per dag de No Risk Garantie Plus+ toe te voegen. Het eigen risico is dan tot 3.000 euro gedekt evenals al die uitgesloten zaken aan ramen e.d.

NoRisk Garantie – Eigen risico verzekerd tot € 750                                  

  •  Schade aan de huurauto
  •  Diefstal van de huurauto
  •  Verlies of diefstal van de autosleutels     (max. € 200)

€ 5.67 per dag.

NoRisk Garantie Plus+ – Eigen risico verzekerd tot € 3000

  • Schade aan de huurauto
  • Diefstal van de huurauto
  • Verlies of diefstal van de autosleutels (max. € 200)
  • Schade aan ramen, glas, banden, onderkant en dak

€ 10.49 per dag.

Dan blijft nog over het annuleringsrisico. Dit is meestal tot 48 uur voor het ingaan van de autohuur gedekt, maar die laatste 48 uur zijn dan wel voor eigen risico. Ook als men vertraging heeft wil men nog wel eens stellen dat er sprake is van annulering. Voor een bedrag van 10 euro (flatrate) heb je bij Holidaycars dit risico verzekerd en we raden je aan om ook je vlucht- nummer op te geven in de huurovereenkomst, zodat als er een vertraging is of zelfs een annulering van de vlucht door de vliegmaatschappij, men weet dat het niet aan de huurder te wijten is.

Voor schade aan een tegenpartij geldt nooit een eigen risico, maar je hebt wel, schuld of geen schuld aan een aanrijding, altijd behandelingskosten van rond de 80 euro.

Openingsuren Holidaycars op Bari Airport:

  • zondag 08.00 – 19.00 uur
  • maandag – vrijdag 08 – 23.00 uur
  • zaterdag 08.00 – 20.00 uur

Overigens is standaard één bestuurder in de huurovereenkomst genoemd en kan men tegen een opslag een 2e bestuurder aangeven en is het belangrijk dat bij het boeken van de huur de creditcard wordt gebruikt van degene die gaat rijden. Bij de boekingsbevestiging van B&B Villa Lavanda zit de link naar het speciale tarief voor de autohuur en we raden je aan om tevoren te overwegen welke eigen risico’s je wel of niet wilt herverzekeren en dit gelijk bij het huurcontract van de auto te regelen.

Heel Belangrijk:

Het contract, de bestuurder en de creditcard moeten allen op  dezelfde naam staan, anders krijg je je huurauto niet mee!

Sluit bij het boeken al bovenstaande verzekering af en laat je vooral niet in de war brengen door bij het afhalen van de auto toch nog eens voor honderden Euro’s opnieuw een verzekering af te sluiten!