Muziek festivals in Puglia

Serenades van S. Giovanni
Traditionele muziek en dans
23 juni

 

Het Lyrisch Festival
Klassieke muziek
13 juli – 14 augustus

Houd je van muziek dat eigentijds en wereld is, dan is het Locus festival een aanrader. Dit vind ieder jaar plaats van begin juli tot halverwege augustus. Voor klassiek moet je naar het Lyrisch Festival van de Itrië Vallei. Dit festival is van half juli tot begin augustus.

Wil je een proefje van traditionele muziek en dans, dan is het volksfestival de Serenades van San Giovanni een aanrader. Deze unieke plaatselijke gewoonte vind altijd plaats op 23 juni. Ze beginnen tegen achten en het gaat door tot zeker middernacht als ze allemaal samenkomen op het plein voor de finale. 

Voor klassiek is er het Lyrisch Festival van de Valle d’Itria

 

Augustus 2018 was er  bij onze buren Masseria La Mandra een concert van Emma Morton. Kijk hier voor meer info.

concert Emma Morton Masseria La Mandra 12 augustus 2018

In Noci het AgriCultura Festival 2018, optredens, shows en gezelligheid op. dit vindt altijd plaats in augustus en op vrijdagavond. Voor 2019 zullen hier t.z.t. weer de data en bijzonderheden verschijnen In 2018 was het  3 augustus en 10 augustus en 12 augustus.

 

 

 

 

 

 

 

Voor de liefhebbers van nieuwe wijn en geroosterde kastanjes en nog veel meer lekkers en de Pugliese volksmuziek is er het 2e weekend van November Bacco nelle Gnostre