Huis in Puglia

Het is nu mogelijk mijn hulp in te roepen bij het zoeken naar een huis in Puglia.
Ik begeleid je tijdens het gehele proces.

 

Bovenstaande foto’s dienen slechts ter illustratie en zijn niet via mij te koop. Er zitten er echter wel enkele bij die nu te koop zijn mocht er één bij zitten die je aanspreekt.

Het zoeken naar een huis is doorgaans een tijdrovende zaak en ik kan je helpen dit zoveel mogelijk te bekorten en gericht te zoeken naar het huis in Puglia dat jij graag zou kopen. Je droomhuis! Het is bovendien zo dat maar weinig makelaars hier echt goed zijn in het spreken van andere talen en het is goed iemand aan je zijde te hebben die aan geen enkele makelaar  gebonden is, die uitsluitend jouw belangen gaat behartigen en ook voor je vertaalt.

Belangrijk is tevoren goed te inventariseren welk type huis je zoekt en waar en wat het beschikbare budget is. Gaat het om een vakantiewoning of wil je echt verhuizen naar Puglia en hier permanent komen wonen? Heel belangrijk is ook te bepalen in welke plaats of gebied je zoekt. Sommige gebieden liggen qua prijs ook wat hoger dan andere. Heel belangrijk is ook of er trulli bij moeten zitten of niet, want ook dat is een belangrijk gegeven. Uiteraard ook van belang of je een opknapper zoekt of een huis dat al gerenoveerd is, al dan niet met zwembad of de mogelijkheid er alsnog één te maken. Daarna ga ik je een portefeuille sturen met in aanmerking komende huizen en kun je hieruit kiezen huizen je wilt bezichtigingen tijdens je verblijf hier.

Ik maak ook de afspraken met makelaars en eigenaren, zodat je tijd hier ten volle benut wordt.

Mijn begeleiding is volledig, van het zoeken van een huis tot en met het passeren bij de notaris.

Voor de voorwaarden en werkwijze, verzoek ik je een berichtje te sturen via het onderstaand contactformulier.

captcha

 

Een blij bericht van 20 september 2018:

 

Eergisteren is het huis van A. gepasseerd bij de notaris in Brindisi. Hij kwam hier voor het eerst juli 2017 met vrienden en al gauw was vastgesteld dat het wenste huis een groep gerestaureerde trulli + lamia moest zijn met een zwembad. Een mooie restauratie met kwalitatief hoogwaardige  materialen. In de buurt van Ostuni en met tenminste 3-4 slaapkamers. In feite hadden we het huis al gevonden op de eerste dag dat we afspraken hadden met diverse makelaars. Dat was echter een soort noodgreep van de makelaar omdat er 2 huizen waren die verhuurd waren aan toeristen en ze al had begrepen waarnaar zijn belangstelling uitging. Het huis stond niet te koop en ook hier zaten toeristen in. De eigenaren, uit Rome, hadden gezegd wellicht te willen verkopen. De Engelse huurders waren niet blij met onze komst en we kregen alleen de buitenkant te zien. Naderhand ben ik in september, zonder de a.s. koper, wezen kijken toen de eigenaren zelf aanwezig waren. Schitterend huis, maar ze waren al met al nog niet zo zeker of ze wel wilden verkopen. Tientallen huizen later, die allemaal niet zo in de smaak vielen als Villa S.A., want dat bleef het droomhuis, kwam het er dan toch van en eergisteren is het gepasseerd dus. Wat een voldoening dat het doel toch bereikt is. Een tevreden klant en ik ben blij voor hem en zijn familie dat het toch gelukt is. Vanmiddag nog even op bezoek geweest: de vigilanza is allemaal geregeld, de waterman, de tuinman,  etc. Ik kwam met de verzekeringsman. Even terug in het oude vak. Het zwembad zag er aanlokkelijk uit en wat is het een mooi huis.  Villa S.A. is nu ook verzekerd en enkele weken geleden ging ik met kleinzoon Pierre de polis langs brengen. In december komen vrienden en familie en A. had hier en daar al wat kleine veranderingen aangebracht. Heerlijk toch om en persoonlijke touch aan te brengen. Dit geeft een voldaan gevoel en ik hoop ook anderen die hun droomhuis in Puglia willen vinden, te helpen bij het vinden hiervan en een goede afwikkeling van de koop.

 

December 2018:

 

Voor ze hier kwamen had ik met de O-tjes enkele weken intensief mailcontact. Ze  vroegen om mijn bemiddeling en omdat er door omstandigheden wat haast was, zat ik 2,5 week intensief te zoeken naar geschikte huizen. Een kleiner budget, maar dat is een uitdaging. Ze waren hier 4 dagen en we begonnen ‘s-morgens al heel vroeg aangezien het kort na 16.00 uur donker is in de winter. Dat was behoorlijk hard werken voor ons allemaal. Ook nog een Codice Fiscale aangevraagd bij de fiscus en een bankrekening geopend en ja, het is gelukt en dat al tijdens de eerste reis! Wat ben ik blij voor ze, want ik vind dat ze echt waar voor hun geld gaan krijgen en straks, als het eenmaal gepasseerd is,  met gepaste trots hun villa aan vrienden en familie kunnen tonen. Dat ze er maar gelukkige tijden mogen beleven!

 

Op dit moment te koop:

 

 

De prijs van dit huis is recent verlaagd van € 350.000,00 naar € 299.900,00 is een regelrecht koopje voor een huis van deze afmetingen en zeer recent helemaal gerenoveerd.  Er is bijv. voor iedere slaapkamer ook een badkamer. Een totaal van 350 M2 en omgeven door ruime veranda’s en een mooie ruime tuin. Het is mogelijk nog een zwembad te maken. Dit kan bijvoorbeeld heel goed een huis zijn om gezamenlijk met een groep vrienden of familie aan te kopen, want er is plaats voor iedereen!

Op de begane grond:

een woonkeuken

twee woonkamers

een slaapkamer met badkamer

Op de 1e verdieping 4 slaapkamers  met en-suite badkamers

De afstand tot de stranden van Castellaneta Marina is een half uurtje en naar de plaatsen Castellaneta en Gioia del Colle beide 15 minuten.

De tuin is geheel omheind.

Een complete kelderverdieping

Enkele bijgebouwen die evt. ook kunnen worden omgebouwd tot 2 kamers + badkamers