Dolfijnen en walvissen spotten nieuws

Uit de nieuwsbrief van 11 juni 2020

 

Over de afgelopen maanden

in het belang van iedereen en zoals iedereen zijn we de afgelopen maanden thuis op afstand blijven werken in smartworking-modus. Een moeilijke onderneming voor mensen zoals wij die in contact staan ​​met de natuur. Normaal gesproken zijn we omringd door mensen met wie we deze passie en toewijding kunnen delen.

In een tijd van diepe crisis hebben we de  hoop niet verloren. Nog belangrijker, we hebben onze doelstellingen niet uit het oog verloren: de dolfijnen en walvissen van de Golf van Taranto beschermen en mensen bij onze activiteiten betrekken. Via sociale netwerken, de nieuwsbrief en het magazine vertelden we je over onze quarantaine. Ondertussen hebben biologen geprofiteerd van het produceren van verschillende wetenschappelijke werken en het uitvoeren van enkele belangrijke monitoring- en beschermingsprojecten.

Eerlijk gezegd misten we vooral één ding: de zee. De zee is de afgelopen jaren ons thuis geworden en al die tijd wegblijven was de meest veeleisende uitdaging. Met de heropening zijn we eindelijk weer thuis en met de nodige veiligheidsmaatregelen staan ​​we klaar om je weer aan boord van onze voertuigen te verwelkomen.

Om terug te keren naar het delen van de ervaring van “Onderzoekers voor een dag”, kunt je rechtstreeks boeken op onze website www.joniandolphin.it of op het telefoonnummer +39 3491338221 actief van 10 tot 12 en van 17 tot 19.

Onze vaartuigen

Al onze voertuigen worden dagelijks professioneel gereinigd en gedesinfecteerd. Aan boord worden de stoelen op de banken, gemarkeerd met stickers, op een afstand van één meter geplaatst en toegewezen voor het instappen om de verschillende familie-eenheden / groepen uit elkaar te houden.

 

Zet de maskers op

 

Je masker op als je Dolfijnen gaat spotten

Met dit simpele gebaar beschermen we onszelf en onze reisgenoten. Volgens sommige onderzoeken vermindert een eenvoudig stoffen masker de hoeveelheid overgedragen virus met 36 keer! Net als u zullen onze medewerkers aan boord ook worden uitgerust met maskers en, in sommige momenten, met beschermende vizieren.

 

Inchecken

Bij het inchecken is het nodig om de naam en achternaam van elk lid van de groep op te geven, waarbij wordt verklaard dat ze de afgelopen 2 weken geen symptomen hebben gehad. Voor het instappen controleren we je temperatuur en deze mag niet hoger zijn dan 37,5°.

Handhygiëne

Een van de belangrijkste bronnen van overdracht van het virus is het contact waarvoor het essentieel is gebleken om uw handen regelmatig te wassen met water en zeep of op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen. Voor het instappen en aan boord is een ontsmettingsautomaat beschikbaar. Daarnaast worden onze medewerkers voorzien van handschoenen

De diensten

De distributie van eten en drinken aan boord is nu beperkt tot verpakte en enkele porties drankjes en snacks. Het toilet is tijdens het varen beschikbaar en wordt steeds goed gereinigd. In opdracht van de gezagvoerder is het mogelijk aan boord te gaan op een zekere afstand van de andere passagiers.

Boeken kan hier

 

JE KUNT TEGENWOORDIG OOK JE EIGEN DOLFIJN OF WALVIS  ADOPTEREN:

 

Dit is een tuimelaar en hij heet Jam.

Bottlenose dolphins:

Their dorsal fins are the distinctive character that allows us to identify individual bottlenose dolphins that populate the waters of the Gulf.

 

 

Risso’s dolphins, bij ons bekend als Gramper of Griend . Deze heet Dalmat. The specific scars caused by other Risso’s dolphins increase more and more on their bodies as they pass of the years, transforming their dorsal fins into real “digital”, unique and unmistakable.

 

 

 

 

Sperm whales

Dit is de grootste tandwalvis en hij heet Eos een potvis dus.

Staat toch schitterend op je website en op een T-shirt?

Adopteer zo’n lieverd en gebruik hem voor het logo van je bedrijf of voor T-shirs of wat dan ook.

Dat is toch uniek!

 

Their large tails emerge before a long and deep dive and are characterized by unique particular signs, which allow us to identify every single sperm whale encountered

Op deze pagina kun je aan de hand van een foto en naam je eigen dolfijn of walvis kiezen

 

 

Jenny Stolk juni 2020.