CORONAMAATREGELEN

 

OKTOBER 2020 EEN OVERZICHT VAN DE REGELS VOOR JE VAKANTIE IN ITALIE

 

Handschoenen, maskers en ontsmettingsgel:

Handschoenen: In de supermarkt of andere winkels draag je een maskeren, tenzij het grotere winkels zijn of supermarkten, mag je maar met één of twee personen tegelijk naar binnen.

Maskers: die draag je o.m.  in de supermarkt en andere winkels, bij het binnengaan en weggaan uit een restaurant, maar ook als je tussendoor van tafel gaat voor bijv. toiletbezoek. Het bij je dragen van een masker op straat is verplicht en je zet het op zodra je bij anderen in de buurt kom.  In de drukkere gebieden zoals bijv. in Alberobello is het altijd verplicht dit op te zetten en krijg je ook een waarschuwing als je je hier niet aan houdt. Er wordt actief gecontroleerd en het niet nakomen van je verplichtingen kan je € 400,00 kosten!

Ontsmettingsgel en spray:

Je gebruikt deze in vele winkels en bij de kapper etc., maar daar staan ze altijd al klaar. Ook bij het binnengaan van de supermarkt, voor je handen en voor je karretje. Gel is nu vrij algemeen verkrijgbaar en voor redelijke prijzen. Kleine flesjes in vrijwel alle supermarkten en grotere op bepaalde plaatsen. Hou altijd een flesje in je tas en dat niet alleen in Coronatijd. Soms is het gewoon niet mogelijk om tussendoor je handen te wassen en heb je toch trapleuningen, toegangsdeuren etc. aangeraakt. Ik heb ook altijd van beide een flesje in de auto. Enkele dagen terug in de bouwmarkt een breed transparant tape gekocht (het heet Nano Gel Tape). Daar kun je van alles mee zoals opkrullende tapijthoeken vastmaken, maar nu heb ik daarmee ook de flesjes van de gel en de ontsmettende spray in de auto bevestigd. Voorheen had ik ze tussen de voorstoelen in de houders voor een flesje, maar enkele dagen terug las ik dat ze door het hoge alcoholgehalte ontbrandbaar zijn als ze in de auto in de volle zon staan. Nu heb ik ze rechts van het stuur onder het dashboard bevestigd. Je kunt me altijd om een stukje tape hiervoor vragen.  Mijn werkwijze is: handschoenen aan in supermarkt of zonder handschoenen aan dingen gedaan in het dorp: de auto in, handschoenen uit en in een daarvoor bestemde plastic zak. Thuis veilig weggooien en niet bij het plastic! Stuur, versnellingspook, handrem, etc. ontsmetten met spray en vervolgens mijn handen met gel. Het is natuurlijk nooit waterdicht allemaal, maar zo ongeveer het maximum wat je kunt doen.

Wat kun je verwachten in B&B Villa Lavanda:

Een duidelijke uitleg van de regels die nodig zijn om infectie verspreiding te voorkomen.

Er op toezien dan geen enkel persoon aanwezig is met een lichaamstemperatuur van meer dan 37.5°C. Dit houdt in dat iedereen, de bewoners van Villa Lavanda en de gasten bij aankomst en dagelijks even de temperatuur zal moeten controleren.  Bij aankomst controleer ik je temperatuur en laat je ook zien dat de mijne onder de 37° is. Het apparaat blijft op het kastje liggen bij de gasteningang en ik geef de gasten de verantwoording dagelijks hun temperatuur te controleren. Is deze te hoog of heb je verschijnselen die mogelijk op Corona duiden, vertel het me dan en dan zoeken we contact met de bevoegde autoriteiten.

Ontsmettende gel en spray vind je ook op dit kastje evenals in de buurt van de ontbijttafel en in de gastenlounge. Hou die buiten s.v.p. uit de zon en buiten bereik van de honden.

Zoals gebruikelijk wordt je in onze woonkeuken ontvangen met inachtneming van de social distancing. Bij het laten zien van de kamer, badkamer en gastenlounge moeten we allemaal afstand bewaren. Officieel moeten gasten en ik als we elkaar zien, maar ook als gasten buiten de eigen kamer verkeren, een masker op. Dat is geen doen, dus we houden gewoon een veilige afstand, tenzij dit niet mogelijk is, dan doen we beiden even een masker op. Ook hou ik met de planning van het ontbijt rekening met het feit hoe laat iedereen ontbijt en als er meerdere kamers bezet zijn, zorg ik dat gasten niet tegelijk met andere gasten aan één tafel zitten.

De kamer:

we houden de kamers altijd erg schoon. Er zitten bijv. onder de kussenslopen nog extra dikke kussenhoezen die we na iedere gast wassen. Dit geldt ook voor de ochtendjassen, de matrashoes, de Crocs en uiteraard voor alle beddengoed en matjes. Extra aandacht zal worden besteed aan raam- en deurknoppen, lichtknopjes, afstandsbediening. Nieuw is dat we op geregelde basis de matrassen gaan behandelen met een niet chemische spray tegen  huisstofmijt. Ook stoelkussens en de gastenlounge gaan we hiermee behandelen. Inmiddels kunnen we dan wel spreken van allergievrije kamers.

In je kamer ligt mijn Pugliaboek. Na iedere gastenwisseling wordt dit schoon gemaakt. Maak een foto van bladzijdes die je interesseren. Er ligt ook een aparte lijst van restaurantjes en we zullen hier zoveel mogelijk de nummers van een mobiele telefoon bijzetten, want bespreken is aan te raden.

De airco ontsmetten we geregeld en deze staat niet in verbinding met de andere kamers.

Het ontbijt:

wordt bijna altijd buiten op de overdekte veranda opgediend, maar nu in Coronatijd houden we er rekening mee dat de gasten van de verschillende kamers niet tegelijkertijd bij elkaar in de buurt ontbijten. Dat houdt i.h.a. in dat als er 3 kamers bezet zijn we de gasten van 2 kamers aan de grote tafel buiten laten ontbijten, maar wel op verschillende tijden en de ene kamer aan de rechterkant en de andere kamer aan de linkerkant van de tafel. Kamer 3 ontbijt dan aan de eetkamertafel in de woonkamer.

Buiten bij Villa Lavanda:

Het is ondoenlijk voor ons om iedere dag alle stoelen buiten te ontsmetten, want dat duurt maar tot er iemand in gezeten heeft. Zoals gezegd gel en spray zullen ook op de veranda staan. Je hoeft dan alleen die stoelen te doen die je gaat gebruiken.

Wees verstandig en hou voldoende afstand. Officieel zijn maskers verplicht vanaf het moment dat je buiten je kamer komt, dus ook als je naar je badkamer gaat (Mt Lavinia) of naar de gastenlounge of op de veranda gaat zitten. Dan blijft er weinig over van je vakantiegevoel naar mijn mening. We moeten gewoon met zijn allen zorgen dat we voldoende afstand van elkaar houden en zorgen dat we ons niet  tegelijkertijd in de gastenlounge of op de trap bevinden. Hou er een masker in de buurt ingeval van een controle.

Uit eten gaan:

Er moet er minimaal een meter afstand zijn tussen tafels en tussen klanten aan dezelfde tafel, tenzij het ’congiunti’ zijn (echtgenoten, samenwonende partners, mensen die verbonden zijn door een stabiele emotionele band, familieleden tot de zesde graad, volgens de definitie van de overheid). In het geval van congiunti kan een grotere tafel worden klaargezet door het restaurantpersoneel als deze van tevoren op de hoogte gesteld worden gesteld.

Nadat een klant vertrekt moeten alle oppervlakken worden gedesinfecteerd.

Als een bedrijf de geldende regels niet naleeft, wordt het, naast het betalen van een boete, gesloten voor een periode van 5 tot 30 dagen.

De Bar

Je mag nu wel weer aan de toog je espresso drinken, mits de afstand van één meter gegarandeerd kan worden.

Naar het Strand

In de drukke tijd is het aan te raden tevoren te bespreken en je draagt je masker in gemeenschappelijke ruimtes, richting je tafel in het restaurant en in de bar, richting toilet. Eenmaal op je ligbed of in zee uiteraard niet.

Bij het gebruik van toiletten, douches en strandcabines moet ook sociale afstand worden gehandhaafd.

Bijna alles is nog mogelijk

Maar je moet je wel aan deze richtlijnen houden.

De regio Puglia:

In Puglia en enige andere regio vraag men in aanvulling op het bovenstaande om of een app te downloaden of een formulier in te vullen.

Dit formulier krijg je i.h.a. al tijdens of voor je vlucht.

Meer informatie hierover via deze link.

Reserven bij B&B Villa Lavanda