CORONA REGELS ITALIE EN COVID TESTS

Ik probeer steeds de nieuwste regels hier te vermelden, maar controleer ook vooral zelf wat voor jou de regels zijn. Er zitten links naar de nieuwste regels.

Iedere binnenkomende reiziger wordt gevraagd om het volgende document (digitaal) in te vullen en dat geldt bijv. ook voor inwoners van Italie als ze vanuit het buitenland terug komen naar huis. Eigenlijk vrijwel overal in Europa is dit nu verplicht. Het gaat om een Passenger Locator Form.

Reisadvies Italië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 16-07-2021 | Nog steeds geldig op: 18-07-2021

De kleurcode van Italië is groen. Lees wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Italië

  • Je kunt naar Italië reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC) als:
  • Zowel bij aankomst als vertrek je een Digital Passenger Locator Form kunt laten zien, en;
  • 14 dagen of langer geleden je volledig bent gevaccineerd, of;
  • Je een negatieve PCR-test of antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of;
  • Een herstelbewijs niet ouder is dan 6 maanden.
  • Dan hoef je niet in quarantaine.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden.

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland

  • U hoeft geen coronabewijs te laten zien.
  • U hoeft niet in quarantaine.

Meer informatie

  • Lees het volledige reisadvies van Italië.
Kaart bij reisadvies Italië

De regels veranderen geregeld en kijk vooral naar de nieuwste regels voor vertrek:

Een algemeen advies: niet alleen jij kunt een zoekplaatje worden als je niet voldoende gegevens achterlaat tijdens je vakantie, maar dit kan ook met je koffer gebeuren. Als er bijv. ingeval je per abuis koffers wisselt met andere reizigers nergens te vinden is hoe je met de werkelijke eigenaar in contact komt en de koffer misschien ook nog eens op slot zit, dan wordt het moeilijk. Schrijf op de onderkant van je koffer naam en telefoonnummer, evt. e-mailadres, dit ook nog eens in je koffer of schaf mooie labels aan waarin je deze gegevens kwijt kunt en stel niet de hele wereld op de hoogte van je afwezigheid, niet op Facebook e.d. en ook niet bij je huis.

Samen in de auto: personen uit hetzelfde huishouden geen beperkingen en uit verschillende huishoudens: mondkapje verplicht en max. 3 personen. De bijrijdersstoel moet dan vrij blijven. Het mondkapje is verplicht vanaf de leeftijd van 6 jaar op alle plaatsen waar mensen samen komen en binnen (dus ook in winkels). Gelukkig niet langer op straat.

Meer over de regels voor reizen naar Italie hier. Uiteraard  worden alle gastenkamers steeds goed ontsmet. Normaal komen we iedere dag een langs voor de prullenbakken, het bed opmaken, om de andere dag schone handdoeken, maar mocht je dit prettiger vinden in deze periode, kunnen we je ook wijzen waar alles staat en kun je dit zelf doel We houden allemaal keurig afstand van elkaar hier in Italie en en  iedereen ziet het belang hiervan in. Mocht je hier een sneltest nodig hebben (resultaat doorgaans na 2-2,5 uur) dan kan ik dit voor je bespreken net buiten Noci aan onze kant. De kosten hiervan bij een commercieel instituut dat werkzaam is in Noci en Gioia del Colle, zijn 25 euro.  Boeken hiervan is mogelijk via Whatsapp: +393456439900.

Ook in Puglia zijn op dit moment de meesten minimaal éénmaal gevaccineerd. Zelfs jongeren van pakweg 18 tot 25 jaar  worden nu volop gevaccineerd.

Om vanuit België Italie binnen te komen gelden deze regels.

PCR Tests o.a. bij

Het ziekenhuis de Bellis in Castellana Grotte is het mogelijk om PCR testen uit te voeren van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur, op zaterdag en de dagen voor feestdagen van 9.00 tot 10.30 uur tegen een kostprijs van € 62.58.

De levering van resultaten zijn voorzien:
Test uitgevoerd tussen 10.00 tot 11.30 uur tot 19.00 uur op diezelfde dag;
Test uitgevoerd tussen 15:00 tot 16:00 uur  uiterlijk tot 10:00 uur de volgende dag;
Op zaterdag en de dagen voor feestdagen indien de test uitgevoerd is tussen 9.00 tot 10.30 uur uiterlijk om  19.00 uur van dezelfde dag.
Voor reserveren kun je de CUP bellen op 0804994157 maar uit eigen ervaring weet ik dat dit gemakkelijk een half uur aan de lijn hangen betekent, voor dringende gevallen kan men ook zonder reservering komen, op geplande tijden, maar met het betalingsbewijs en identiteitsbewijs of indien men dit heeft met de Italiaanse codice fiscale . Het betalingsbewijs is beschikbaar op de website . Je moet altijd arriveren met het betaalbewijs. Dit kan uiteraard van een Italiaanse bank, maar uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat het ook gewoon van de bankrekening in je thuisland kan. Het hoeft niet te arriveren voor je de test doet, het volstaat dat je bewijs van betaling bij je hebt. Een nadeel hier is die betaling vooraf, 30 minuten of langer voor het boeken per telefoon en het zoeken op het terrein van het ziekenhuis. Eenmaal onder de slagboom door ga je naar rechts, zo ongeveer het hele terrein rondrijden tot je net voor een bocht naar rechts een file ziet. Er staat werkelijk nergens aangegeven waar je dit kunt vinden. toch geef ik ook deze mogelijkheid omdat het Miulli Ziekenhuis misschien geen beschikbaarheid heeft op het moment dat je wilt testen.

Gemakkelijker is te boeken is het Miulli Ziekenhuis in Acquaviva, want bij hen kun je gewoon online reserveren en op de site staat een lijst van beschikbare dagen en tijden. Wel tijdig boeken, want anders kun je in de knel komen met je terugvlucht.

Te boeken bij  het Miulli Ziekenhuis een diagnose van SARS-COV-2-infectie beschikbaar via moleculaire swabs (PCR Test) tegen een tarief van € 60,00.

Het uitstrijkje – dat ook voor pasgeborenen kan worden gemaakt – kan binnen 48 uur na boeking worden gemaakt en de resultaten van de analyse zijn binnen 20 uur na uitvoering online beschikbaar.

Om toegang te krijgen tot de dienst, kun je:

• Reserveren via deze link via het webplatform van de Organisatie of door te bellen naar het speciale nummer +39 08030555555.

• verschijnen op de dag van boeking door in uw auto te blijven bij de parkeerhelling (gebied gemarkeerd met geschikte borden).

• administratieve acceptatie uitvoeren aan de kassa in het prieel. (hier kun je dus betalen ter plaatse)

• wisselen in drive-through-modus.

De service is alleen toegankelijk door te reserveren van 14.00 uur tot 17.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. Ik adviseer je tijdig te boeken en vooral de zaterdagen zijn nauwelijks boekbaar, dus wees er tijdig bij.

Ik heb nog wat adressen ook in de Itrie Vallei. Mocht je hier behoefte aan hebben, dan kun je me er naar vragen.