Autohuur

DE ZEKERHEID VAN SUNNY CARS

 
Met deze link kom je op de beste vergelijkingssite voor autohuur

 

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen Euro.
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Denk er om dat de naam op het contract gelijk moet zijn aan die van de bestuurders en die op de  creditcard (die gebruikt wordt voor de betaling), zowel bij betaling online als bij aankomst op de luchthaven. Als dit niet klopt krijg je de auto niet mee! Let even op dat bij sommige auto’s staat dat een 2echauffeur gratis is inbegrepen en dat kan fijn zijn, zodat niet altijd dezelfde persoon de “Bob” moet zijn. Onderstaand meer over de voorwaarden van Sunny Cars. Kijk tevoren of alles goed geregeld is en laat je dan op het vliegveld niet opnieuw afkoop eigen risico e.d. aansmeren als je moe bent van de reis!

 

Voorbeeld Huurvoorwaarden Sunny Cars

Omdat Sunny Cars vaak met meerdere verhuurpartners op een bestemming samenwerkt, kunnen de lokale huurvoorwaarden per auto verschillen. Hieronder vallen kosten voor one way huren, adresaflevering of accessoires, maar ook de regels voor o.a. de waarborg en minimumleeftijd. Controleer bij de keuze voor een ander model auto daarom altijd opnieuw de specifieke informatie onder de kopjes ´belangrijke huurinformatie´, ´adresaflevering/one way huren/grensoverschrijding´ en ´accessoires´.

Inclusief in de huurprijs

 • Ongelimiteerd aantal kilometers.
 • Luchthaven afleveringskosten.

 • WA/BA-verzekering volgens de wettelijk geldende standaard: WA verzekering conform de regelgeving in het land van huur. Totale dekking aanvullende WA verzekering 7,5 miljoen Euro.

 • Aanvullende WA/BA-verzekering van 7,5 miljoen Euro.
 • CDW-verzekering (schade aan de huurauto)inclusief zonder eigen risico.

 • TP-verzekering (diefstal van de huurauto): inclusief zonder eigen risico.

 • Terugbetaling van schade aan glas, banden, bodem (incl. carter en koppeling) en dak van de huurauto. Daarom is het in dit geval niet nodig hiervoor lokaal een extra verzekering af te sluiten.

 • Terugbetaling dossierkosten van schadeafhandeling-dit betaal je bij alle anderen wel, ook al is het de schuld van de tegenpartij.

 •  
 • Vergoeding van de sleepkosten bij een ongeval en van de kosten voor het verlies en beschadiging van de autosleutel en of -papieren.

 • Vergoeding bij (poging tot) diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto zoals radio en navigatiesysteem.

 • Extra bestuurder: 1 inclusief.   (dit is absoluut een groot voordeel, maar is niet bij alle verhuurders van toepassing)overige extra bestuurders kosten 5 euro per dag per bestuurder.  Eventuele extra bestuurders moeten ter plekke ook een rijbewijs en paspoort overleggen om op het huurcontract bijgeschreven te kunnen worden.

 • Sneeuwkettingen: in deze regio is het verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben (of winterbanden) van 15 november t/m 15 april. Je hebt ze zelden nodig. Bij de meeste verhuurders is dit inbegrepen.

 • Ongevallenverzekering (pai) met een dekking van 20.000 Euro per inzittende van de huurauto.

Flexservice

Een reservering wijzigen is altijd gratis bij Sunny Cars. Toch meer flexibiliteit nodig? Dan is dit hét moment om de unieke Flexservice af te sluiten. Hiermee kun je namelijk je huurauto tot 4 uur voor huuraanvang annuleren, zonder een reden op te geven. De Flexservice kost 1 Euro per huurdag (minimum 7 Euro en maximum 21 Euro) en kan later niet meer aan de reservering worden toegevoegd. Andere opties zijn: alleen auto’s laten zien waarbij een extra bestuurder  en/of  de express service  (vlug afhalen) al gratis zijn inbegrepen.  Vaak is tegenwoordig aan het begin van het jaar de flexservie gratis inbegrepen.

Geen Creditcard

Heb je geen creditcard, dan is het in de meeste gevallen erg moeilijk om een auto te huren. Bij Sunny Cars kun je dan kiezen voor Servicepakket Geen Waarborg:

Auto huren zonder creditcard:

 • WAARBORG:

Keuze voor de optie No Deposit/huren zonder waarborg: Wanneer je bij het afsluiten van de overeenkomst van huur voor een auto met Sunny Cars International GmbH voor de optie ‘No Deposit” kiest, betekent dit dat je bij de wagenparkaanbieder ter plaatse geen borg hoeft te voldoen. Deze wordt conform Artikel 5 van de Algemene Voorwaarden van Sunny Cars International GmbH, door Sunny Cars aan de wagenparkaanbieder ter plaatse voldaan.

 • No Deposit / huren zonder waarborg:

Je bevestigt na het maken van de reservering via een aparte registratielink dat je, mocht na het inleveren van de huurauto bij de wagenparkaanbieder reden zijn tot inhouding van het geheel of een deel van deze borg (onder andere vanwege door jou veroorzaakte verkeersboetes of bijvoorbeeld kosten die je verschuldigd bent door het niet nakomen van de overeengekomen tankregeling), verplicht èn bereid bent dit bedrag aan Sunny Cars International GmbH te vergoeden, voor zover Sunny Cars International GmbH op basis van Artikel 6 van haar Algemene Voorwaarden gerechtigd is dit bedrag bij je te vorderen.

BELANGRIJK:

De volgende documenten moeten worden voorgelegd op het moment van de huur: ID kaart of paspoort en een recente telefoonrekening tonen en bij ophalen op de luchthaven plus een retourticket (e-ticket wordt geaccepteerd), de datum van het retourticket moet hetzelfde zijn als de inleverdatum van de auto.

Bij het online boeken kun je kiezen uit een creditcard – en die mag dan ook op naam van iemand anders staan of via IDEAL. Je moet dan wel opletten dat je een auto kiest die geen eigen risico heeft die je ter plaatse moet voldoen, want anders heb je hem nog nodig. Dit staat los van het feit dat Sunny je eigen risico zal vergoeden, dat komt achteraf pas.

Auto zonder creditcard te regelen vanuit B&B Villa Lavanda:

Zelfs dat is ons nog gelukt voor klanten die dachten dit “even” te regelen op de luchthaven en uiteindelijk bij ons aankwamen met een taxi vanaf het station van Gioia del Colle. Een plaatselijke ondernemer kwam deze gasten zelfs afhalen. Ze betaalden 35 euro per dag voor een Ford Escort Stationwagen met een eigen risico van maar 200 euro. Daarmee waren we heel blij. Ze konden de auto op zondagmorgen achterlaten en de sleutel in de bus stoppen. Ook voor vervoer terug naar het station van Gioia del Colle weer voor ze geregeld. Dit kostte (30 euro).

Het was fijn dat het lukte en kan ook een goede oplossing zijn als of men bijv. maar een deel van de vakantie een auto wil huren. Het was een noodgreep en gelukkig was er een auto beschikbaar, maar dit is maar een klein bedrijf en het is toch beter het tevoren bij Sunny Cars of met ons te regelen, zodat je zeker weet dat het gaat werken.

 

Klik hier voor de site van Sunnycars.

 • Wachtrij overslaan:

  in deze tijd sla je een eventuele wachtrij liever over. Met deze service hoeft jouw klant zich over een eventuele wachtrij geen zorgen te maken, want hij kan ter plaatse gebruikmaken van een speciale Fastlane. Zo brengt je minder tijd door in het verhuurkantoor.

 

Hoe kan ik wijzigen of annuleren?

Nu reizen langzaamaan weer mogelijk is, zijn ook onze reguliere annuleringsvoor-waarden weer van toepassing, inclusief de annuleringskosten:

 • Tot 5 dagen voor huuraanvang rekenen we € 25,- annuleringskosten.
 • Van 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang kost annuleren € 50,-.
 • 24 uur voor aanvang of wanneer je de huurauto niet ophaalt, wordt de gehele huursom in rekening gebracht.

De reservering annuleren kun je heel gemakkelijk zelf doen in onze B2B-tool onder het tabblad ‘boekingen beheren’.

Maar vergeet niet: 

wijzigen is bij ons altijd gratis!

Ook als je naar een andere bestemming gaat of op een andere datum. De klant kan nu al wijzigen naar zomer 2021. De reservering kan tot 1 uur voor huuraanvang worden gewijzigd. Wel zo fijn!

Let op: 

wijzigen of annuleren kan alleen als de annulering aan ons is doorgegeven voordat de reservering ingaat. Hebben wij voor die tijd geen wijziging of annulering ontvangen? Dan blijft de reservering actief en verwacht de lokale wagenparkaanbieder dat je de huurauto ophaalt. Komt je klant de auto niet ophalen, dan wordt het een ‘no show’

Wij zijn dan genoodzaakt zijn om de volledige huursom door te belasten. Wij worden namelijk ook doorbelast door de lokale wagenparkaanbieder.

Wat gebeurt er met mijn kortingscode en/of Sunnies als een boeking wordt geannuleerd?

Had je bij het reserveren van je huurauto een kortingscode gebruikt? Wees gerust: deze kortingscode vervalt niet! Na het annuleren komt deze kortingscode weer vrij en deze kun je gewoon gebruiken voor een nieuwe boeking. Je hoeft niets te doen om deze kortingscode terug te krijgen, dat gaat allemaal vanzelf.

Wat gebeurt er met een kortingscode na annuleren?

Heb je  bij het reserveren van de huurauto een kortingscode ingewisseld? Na het annuleren komt deze kortingscode weer vrij. Je hoeft hiervoor niets te doen. Je kunt de code van je klant onder de originele voorwaarden inwisselen op een nieuwe reservering. Let op: het is mogelijk dat de geldigheidsduur van de code vervallen is tegen de tijd dat je een nieuwe reservering maakt. Daar kunnen wij helaas niets aan doen.

Laatste nieuws

Uiteraard houden we de situatie rondom al onze autohuurbestemmingen nauwlettend in de gaten. Wij blijven onze FAQ pagina daarom regelmatig updaten.

ANVR-lidnummer Sunnycars is 09471

Ze zijn lid van de SGR onder de nummers:
3742 met Sunny Cars International > onze verhuringen in 120 landen en 8000 bestemmingen
3798 met Sunny Cars BV > voor verhuringen in Nederland en Duitsland.

Reserven bij B&B Villa Lavanda 

 

Terug naar boven